Wat is een blog of een weblog?


Volgens Wikipedia is "een weblog of blog een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Weblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten."

Dit laatste doen we niet omdat er al genoeg reactiemogelijkheden bestaan op de verschillende social media waar we eveneens gebruik van maken en zo vrijwaren we de blogs in één klap van "vervelende" commentaren.

Wanneer we een kijkje nemen naar de website www.barackobama.com herkennen we hier ook meteen een blog op de homepage en is de rechterkolom eveneens voorzien met Social Media en verschillende call-to-action's.

Tot 2010 was een blog slechts een één-pagina-site die inderdaad publicaties in omgekeerde chronologische volgorde liet zien. Vanaf toen werd het echter ook mogelijk om extra pagina's te creëren zoals een traditionele website.

Terwijl succesvolle website softwarepaketten als Drupal en Joomla ook gestoeld zijn op de aanmaak van pagina's en artikels, zijn nu de blogging softwarepakketten als Google Blogger en Wordpress gestoeld op de aanmaak van artikels en pagina's. U merkt het, het wordt steeds moeilijker om nog een onderscheid te maken.

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$count=4$hide=home

$home=hide


[WAAROM UP-TO-DATE WebDesign]_$type=carousel$count=7$hide=home

Naam

blog bouw diensten faq financieel google home horeca portfolio referentie retail seminar up-to-date Waarom UP-TO-DATE WebDesign wellness zelfstandig
false
ltr
item
UP-TO-DATE WebDesign: Wat is een blog of een weblog?
Wat is een blog of een weblog?
https://i.ytimg.com/vi/hPhFc6GqVdU/hqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/hPhFc6GqVdU/default.jpg
UP-TO-DATE WebDesign
http://www.uptodatewebdesign.com/2013/01/wat-is-een-blog-of-een-weblog.html
http://www.uptodatewebdesign.com/
http://www.uptodatewebdesign.com/
http://www.uptodatewebdesign.com/2013/01/wat-is-een-blog-of-een-weblog.html
true
104532420053978161
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren