Wat is promotie via een QR-code (Quick Response) op drukwerken?

Wat is een QR-code?
QR (Quick Respons) is een barcode die ingescand kan worden met de camera van uw mobiele telefoon. Dus in de plaats dat gebruikers nog een volledig webadres moeten intypen, of zoeken via Google, kan nu gewoon het mobieltje voor de QR-code geplaatst worden en gaat uw smartphone vanzelf naar een internetadres.

QR-codes kunnen e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten (maximaal 7089 tekens), website adressen bevatten

Hoe kan de QR-code worden gebruikt?
QR-codes kunnen worden gebruikt in een scala van toepassingen. Voorbeelden zijn productie, logistiek en verkoop toepassingen. In termen van dagelijks gebruik kan de QR-code wordt gedrukt op boeken, visitekaartjes, posters, advertenties, billboards, kranten, T-shirts, verpakkingen, perskaarten, entreebewijzen, loterijkaarten enzovoort. Voor meer info: Wikipedia

Enkele suggesties
  • Momenteel kan men zijn deelname aan het Bal van Marino Keulen 22 sept a.s. reeds bevestigen op Facebook events. Waarom niet op de affiches eveneens de QR-code plaatsen met een link naar dit Facebook event zodat men ook meteen met de mobiele versie kan bevestigen?
  • Wanneer men de QR-code eveneens op de verkiezingsaffiches plaatst, kan de voorbijganger meteen een kijkje nemen op de "mobiele" versie van uw website/blog.
Hieronder een voorbeeld van een succesvolle integratie van de QR-code:

Ontdek de nieuwe generatie Smart-Sites

Beter scoren online?

​​​​​​​Wij helpen u  graag verder.