7 redenen om geen nieuwe website te nemen


Een nieuwe website, sociale media, nieuwsbrieven ... Ze verdwijnen regelmatig naar de achtergrond. "Er zijn momenteel andere prioriteiten" klinkt het dan. En toch is het belangrijker dan ooit. Wanneer heb je zelf voor de laatste keer de Gouden Gids nog open gedaan, op zoek naar een bedrijf?

Dat brengt me meteen tot de eerste reden:

1 Mond aan mond reclame en klassieke advertenties bezorgen mij de meeste klanten


"Mijn klanten leren mij via via kennen". De absolute hoofdreden voor veel mensen om het internet links te laten liggen. Die indruk kan je inderdaad hebben als je zelf niet inzet op je online aanwezigheid. Maar dat wil ook zeggen dat je de concurrentie vrij spel geeft op het internet, waardoor je ongetwijfeld heel wat kansen laat liggen. Google is nu de nieuwe Gouden Gids en mondreclame wordt versterkt via social media zoals Facebook en Google-reviews.

Lees ook: Tips voor Google Reviews: meer dan een ego-boost!

2 We delen toch geen blog- of nieuwsberichten. Wie leest dat?


Het feit dat je deze blog leest, bewijst alvast het tegendeel. Uiteraard bereik je mensen als je communiceert, maar het duurt wel een tijdje voor je voldoende mensen bereikt om ook effectief het resultaat te voelen. En daar zit hem net het probleem: motivatie en volharding. Vergelijk het met lichaamsbeweging. Welke resultaten verwacht jij als je onregelmatig, zelden of nooit sport?

Lees ook: Bloggen: 6 tips om beter te scoren bij je publiek.


3 Voor elke update of nieuwe foto moet ik mijn webdesigner inschakelen en betalen 


Dit is niet meer van deze tijd. We leven in een mobiel tijdperk met smartphones, tablets en mobiel internet. Als je vandaag je mobiel toestel niet kan gebruiken om je website aan te passen, dan wordt het tijd voor verandering. Snelheid en comfort zijn het minste dat je mag verwachten van een website.

Lees ook: De 12 voordelen van Smart-Site (incl. eigen beheer via een app)

4 Ik moet niks weten van social media


Dit horen we regelmatig en ik kan je zeggen: je klanten denken er anders over. Het is door niet aanwezig te zijn op sociale media dat je niet beseft welke kansen je laat liggen. Via social media kan je eenvoudig je doelgroep bereiken en krijg je een beter beeld waar je concurrenten mee bezig zijn. Bovendien zorg je ervoor dat je publiek de mensen achter het bedrijf ook leren kennen. Zo bouw je vertrouwen op en denken mensen meer aan je, waardoor het effect van mond-tot-mond reclame versterkt wordt.

Lees ook: De belangrijkste social media op een rij.

5 Ik heb helemaal geen tijd om me daar mee bezig te houden


Tijd hebben om iets te doen is relatief. Velen hebben ook "geen tijd" om te sporten of om klusjes te doen, maar dat komt feitelijk neer op het maken van keuzes. Zo is het ook met je online verhaal. De meesten willen hier helemaal hun tijd niet aan spenderen. Als je je hier in herkent, dan geef je het beter uit handen. Je kan het vandaag de dag gewoon niet maken om achter te blijven online.

Door dit nu links te laten liggen mis je de trein, die gestaag maar zeker aan tempo wint. Je concurrenten die dit wel doen, verankeren zich stevig op het net en bouwen een voorsprong op die je steeds moeilijker in kan halen.

Lees ook: Ons up-to-date team staat klaar om jou te helpen.

6 We hebben daar geen budget voor


Wie stopt met investeren en evolueren, kan net zo goed de boeken erbij neerleggen. Denk aan de namen die in laatste jaren aan bekendheid en populariteit zijn gegroeid. Grote kans dat zij net meer hebben geïnvesteerd in promotie en marketing, waardoor zij het nu beter doen. Door te vernieuwen en te investeren boor je nieuwe markten aan en bereik je beter je (nieuwe) doelgroep.

Lees ook: Een website zou je slechts 1 keer geld mogen kosten.

7 Ik heb geen vertrouwen meer in internetcowboys en hun langetermijncontracten


Slechte ervaringen achter de rug met een partij die je veel belooft, maar waar je vooral een financiële kater aan over hield? Dan ben je helaas niet alleen. Er zijn tegenwoordig internet "specialisten" te vinden op elke hoek van de straat. Maar het is niet omdat iemand zichzelf zo noemt,  dat de kwaliteit en de resultaten er ook zullen zijn.

Met deze tips kan je problemen vermijden (en leren hoe je zelf je kwaliteit toont online):

  1. Google reviews liegen niet. En zeker niet als het er meer zijn dan een handvol. Maak zelf de vergelijking door de naam van een partij in te geven in Google. Lees de reviews en leer wat hun klanten te zeggen hebben.
  2. Een bedrijf kan over zichzelf vertellen wat hij wilt, maar als klanten het woord nemen en ambassadeur worden, dan weet je dat je kan rekenen op kwaliteit. Denk zelf ook eens na over je eigen klanten en wie eventueel een goed woordje voor jou wil doen.
  3. Onafhankelijkheid is zeer belangrijk. Je kiest namelijk een oplossing die past bij je doelstellingen. Een bedrijf dat slechts 1 product of 1 oplossing te bieden heeft is altijd partijdig. Zij zullen altijd kiezen om je afhankelijk te maken van hun product (met maandelijkse / jaarlijkse contracten als gevolg)
  4. Krijg je een tablet of een computer aangeboden bij je nieuwe website? Denk je dat die computer gratis is? Natuurlijk niet. Daar betaal je gewoon zelf voor. Let goed op met gladde verkopers en hun extra's en kortingen. Je koopt geen vis op de markt en speelt met het succes van je bedrijf als je je laat vangen.
  5. Verzeker jezelf ervan dat je bedrijf online in goede handen is. Je leest regelmatig berichten over hackers en bedrijven die losgeld moeten betalen om verder te kunnen werken. Dat is wel het laatste wat je kan gebruiken.
  6. Een website alleen is niet meer genoeg. Kies dus zeker een partij dat meer in huis heeft, want het internet is veel meer dan alleen je website. 


Herken je jezelf of je bedrijf in deze 7 redenen? Dan helpen we je graag verder met een gratis analyse van je huidige online aanpak en demonstreren we hoe je met een Smart-Site in Google met één klik al je klanten kan bereiken online. 

Bekijk hier meer dan 25 video getuigenissen van klanten uit verschillende sectoren die met onze hulp een groot publiek weten te bereiken:


Contacteer ons voor een gratis analyse van uw huidige online aanpak en een persoonlijke presentatie van onze strategie

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak