De Toekomst van Google Assistent: Focus Verschuift naar Bard


Google Assistent, ooit aangekondigd met veel enthousiasme, lijkt nu een verschuiving in prioriteit te ondergaan bij Google. De opkomst van Bard, een ChatGPT-achtige chatbot, heeft de ontwikkeling van Assistent doen afnemen. In dit blogbericht onderzoeken we de mogelijke redenen achter deze verandering en de gevolgen voor de toekomst van Google Assistent.

Assistent voldeed (nog) niet aan verwachtingen

In de afgelopen jaren heeft Google Assistent niet volledig aan de verwachtingen voldaan, zowel voor consumenten als voor het bedrijf zelf. De spraakherkenning vertoonde problemen en er waren geen levensvatbare inkomstenbronnen voor het bedrijf. Dit heeft ertoe geleid dat de ontwikkeling van Assistent is afgebouwd en de focus verschuift naar andere AI-initiatieven.

ChatGPT-achtige chatbot Bard neemt het over

Met de opkomst van Bard lijkt Google een andere richting in te slaan. Bard, een experimentele chatbot vergelijkbaar met ChatGPT, krijgt nu een prominentere rol bij Google. De ontwikkeling van Assistent wordt teruggeschroefd om zich volledig te richten op generatieve taal AI.

Onzekerheid over de toekomst van Assistent

Deze verschuiving van focus roept vragen op over de toekomst van Google Assistent. Het ontbreken van nieuwe hardwareproducten gericht op Assistent en het verwijderen van de spraakassistent uit sommige bestaande producten suggereren dat Google niet langer prioriteit geeft aan Assistent als een afzonderlijke entiteit.

Onduidelijkheid over Bard's rol

Hoewel Bard veelbelovend is als een experimentele chatbot, is het nog onduidelijk hoe Google precies van plan is om deze nieuwe technologie te integreren in bestaande producten en diensten. Bard lijkt niet als onderdeel van Google Search of de huidige Assistent te fungeren, en het heeft een eigen website en toegangsruimte. De toekomstige plannen van Google met Bard blijven dus voorlopig een mysterie.

Hoe zal Google Assistent-team helpen?

Met de ontwikkeling van Assistent teruggeschroefd en Bard nog in een experimentele fase, is het van belang dat het Google Assistent-team een rol speelt bij het bepalen van de toekomst van Assistent en de integratie van Bard in het ecosysteem van Google. Hun expertise kan helpen om de juiste strategie├źn te bepalen en de beste resultaten te behalen.

Conclusie

De verschuiving van focus naar Bard en de afname in ontwikkeling van Google Assistent roept vragen op over de toekomst van de spraakassistent. Hoewel Bard veelbelovend is als een nieuwe chatbot-technologie, moeten we afwachten hoe Google het zal integreren in hun producten en diensten. Het Google Assistent-team kan een cruciale rol spelen bij het bepalen van de toekomstige koers en het succes van deze verschuiving. We kunnen alleen maar hopen dat dit zal leiden tot nieuwe innovaties en een nog betere gebruikerservaring voor ons allemaal.

 

Google Assistant, your own personal Google

Meet your Google Assistant. Ask it questions. Tell it to do things. It's your own personal Google, always ready to help whenever you need it.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak