Google introduceert chatbot Bard als concurrent van ChatGPT


Google heeft een nieuwe chatbot genaamd Bard gelanceerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze AI-toepassing kan op commando essays, gedichten en computercode produceren. Met Bard probeert Google de concurrentie aan te gaan met ChatGPT, een vergelijkbare chatbot die wordt ondersteund door Microsoft.

Een stap richting het grote publiek

Na het testen van Bard met 80.000 Google-medewerkers, zal de chatbot nu getest worden met het grote publiek in het VK en de VS als een eerste stap. Google's CEO, Sundar Pichai, gaf aan dat feedback van gebruikers cruciaal is om het product en de onderliggende technologie te verbeteren. Het bedrijf hoopt met Bard meer mensen te bereiken en te verrassen met deze AI-toepassing.

Aanmelden voor de wachtlijst

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst op de website bard.google.com. Google-vicepresidenten Sissie Hsiao en Eli Collins benadrukken dat het bedrijf veel heeft geleerd door Bard te testen, maar dat feedback van meer mensen nu essentieel is om verdere verbeteringen door te voeren.

De voorzichtige aanpak van Google

Hoewel chatbots opwindend zijn, waarschuwen Hsiao en Collins dat ze ook hun tekortkomingen hebben. Google heeft tot nu toe een voorzichtiger aanpak gehanteerd bij het uitrollen van generatieve AI naar consumenten, in tegenstelling tot Microsoft, dat zijn producten snel beschikbaar heeft gesteld ondanks meldingen van problemen.

Verschillen met ChatGPT

Gevraagd naar de verschillen met ChatGPT, benadrukte Bard dat het in staat is om informatie uit de echte wereld te halen en te verwerken via Google Zoeken, waardoor het antwoorden consistent kan houden met de zoekresultaten. De chatbot benadrukte ook dat het nog steeds in ontwikkeling is, in tegenstelling tot ChatGPT, dat al aan het publiek is vrijgegeven en waarschijnlijk relatief onveranderd zal blijven.

De toekomst van Bard

Met de lancering van Bard wil Google de mogelijkheden van chatbots verkennen en verbeteren. Als een nieuwe speler op dit gebied heeft Bard de potentie om zowel gebruikers als bedrijven te verrassen met zijn functionaliteit. Het is nu afwachten hoe het grote publiek Bard zal ontvangen en hoe Google het product verder zal ontwikkelen en verfijnen.

 

‎Try Bard, an AI experiment by Google

Bard is your creative and helpful collaborator to supercharge your imagination, boost productivity, and bring ideas to life.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak