Google stopt met Glass Enterprise, maar de AR-dromen van grote techbedrijven leven voort


Google Glass, de veelbesproken augmented reality (AR)-bril, komt na een periode van tien jaar tot een einde met de aankondiging dat Google de zakelijke versie van het apparaat, Google Glass Enterprise, zal stopzetten. Hoewel de bril nooit echt wist door te breken bij het grote publiek, weerhoudt dit Google en haar concurrenten er niet van om te blijven investeren in de ontwikkeling van andere AR- en virtual reality (VR)-producten.

Einde van Google Glass Enterprise

Vanaf woensdag is de verkoop van Google Glass Enterprise gestopt, maar het bedrijf zal nog zes maanden ondersteuning bieden, volgens een bedrijfsaankondiging. Na 15 september 2023 zullen er geen software-updates van Google meer beschikbaar zijn voor het apparaat, maar het zal nog steeds bruikbaar zijn met de bestaande software.

Gebruikers kunnen tot 15 september kapotte apparaten vervangen via het bestaande proces, waarbij ze contact opnemen met hun distributeurs of wederverkopers om een vervangingsverzoek in te dienen. Hoewel Google geen verdere software-updates zal leveren, zullen systeemafbeeldingen beschikbaar blijven op de systeemafbeeldingenpagina tot ten minste 1 april 2024.

Gebrek aan algemene acceptatie voor Google Glass

Ondanks de nieuwsgierigheid en publiciteit die Google Glass genereerde sinds de eerste consumentenversie in 2012 werd aangekondigd, kreeg het nooit de gewenste algemene acceptatie. Het ontwerp van de bril leek meer op een gadget dan op een modeaccessoire, en het vermogen om onopgemerkt foto's en video's te maken leidde tot bezorgdheid over privacy. Hierdoor werd de consumentenversie van Google Glass in 2015 stopgezet, waarna het bedrijf zich richtte op het zakelijke gebruik van de AR-bril.

Toekomst van AR- en VR-technologieën

Hoewel Google Glass Enterprise nu tot het verleden behoort, blijven grote techbedrijven als Meta (voorheen Facebook), Apple en Microsoft hun interesse in AR- en VR-technologieën tonen.

Meta heeft al Ray-Ban slimme brillen gelanceerd zonder schermen maar met camera's, en CEO Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat het bedrijf werkt aan een productlijn vergelijkbaar met Google Glass, waarbij het sterk inzet op virtual reality.

Apple is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een VR-headset met naar buiten gerichte camera's om de externe omgeving te tonen, vergelijkbaar met een transparante lens.

Microsoft heeft zijn eigen augmented reality-bril, HoloLens, ontwikkeld voor zakelijk gebruik, hoewel het bedrijf recentelijk een deel van het team dat eraan werkte heeft ontslagen.

 

Imagine Life with Google Glass (+100 ideas & apps)

Concept & Design by Ivan Jans | Music by Freddy JansWebsite: http://www.imagine-life-with-Google-Glass.blogspot.com"I hope to be able to outline our digital ...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak