Apple lanceert baanbrekende VR-bril Vision Pro


Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC heeft Apple met veel opwinding de langverwachte VR-bril Vision Pro aangekondigd. Dit baanbrekende apparaat, dat 'spatial computing' mogelijk maakt en is uitgerust met een 3D-interface, belooft een revolutionaire ervaring voor gebruikers. Laten we eens dieper in de details duiken van deze geavanceerde VR-bril.

Introducing Apple Vision Pro

Gebarenbesturing en 3D-interface in visionOS

De Vision Pro wordt bediend via gebarenbesturing in het visionOS-besturingssysteem. Gebruikers kunnen elementen selecteren door eenvoudigweg hun wijsvinger en duim bij elkaar te brengen. Scrolling wordt mogelijk gemaakt door de vingers omhoog of omlaag te bewegen. Interactie met tekstvelden is intuïtief, doordat gebruikers hun gesproken woorden kunnen dicteren. Bovendien biedt de digitale kroon de mogelijkheid om de omgeving meer of minder te blokkeren, waardoor de VR-ervaring verder wordt aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker.

Geavanceerde eyetracking en 3D-functies

De Vision Pro beschikt over geavanceerde eyetracking-functionaliteiten dankzij EyeSight-technologie, waarmee de bril automatisch detecteert of er iemand in de ruimte is en ze direct weergeeft. Wanneer de gebruiker niet actief deelneemt aan een VR-ervaring, worden de ogen van de gebruiker weergegeven op het scherm aan de voorkant van de bril. Daarnaast kunnen gebruikers 3D-foto's en video's maken met de camera's van de bril, wat een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan multimedia-content.

Overvloed aan apps en unieke functionaliteiten

De Vision Pro wordt geleverd met talloze geïntegreerde apps, waaronder Safari, Foto's, Berichten, Facetime en TV+. Een opvallende functie is het gebruik van de Vision Pro als scherm voor een Mac, simpelweg door naar de bril te kijken. Daarnaast ondersteunt de bril 3D-filmweergave, waardoor gebruikers kunnen genieten van meeslepende filmervaringen. Ook kunnen gebruikers hun eigen Persona maken, een 3D-model van hun eigen gezicht dat gebruikt kan worden in videovergaderingen.

Innovatieve technologieën voor optimaal gebruiksgemak

De Vision Pro is uitgerust met een micro-oledscherm met pixels van slechts 7,5 micron groot. Dit resulteert in een indrukwekkende pixeldichtheid, waardoor maar liefst 64 pixels van de Vision Pro passen in dezelfde ruimte als één pixel van een iPhone. De buitenkant van de bril is voorzien van een gekromd oledscherm, waardoor de VR-bril een transparante uitstraling krijgt. Het beschermen van gebruikersgegevens is een prioriteit voor Apple, dus apps hebben geen toegang tot de data van waar de gebruikers naar kijken.

Krachtige prestaties en flexibele stroomvoorziening

Onder de motorkap van de Vision Pro bevindt zich een M2-soc met een R1-chip, die zorgt voor snelle verwerking van de input van sensoren. De bril kan worden gevoed via netvoeding of een externe accu, waardoor gebruikers tot twee uur gebruik kunnen maken van de VR-ervaring.

Prijs en beschikbaarheid

De Vision Pro wordt begin volgend jaar gelanceerd voor de prijs van 3499 dollar in de Verenigde Staten en zal daarna in verschillende landen wereldwijd beschikbaar worden gesteld. Momenteel is er nog geen informatie beschikbaar over een release in de Benelux, maar het is duidelijk dat Apple met de Vision Pro een indrukwekkende stap zet in de wereld van virtual reality.

 

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro seamlessly blends digital content with your physical space. So you can do the things you love in ways never before possible.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak