AI vereist ook een nieuw advertentiemodel


In de toekomst kunnen we bijvoorbeeld 'gesponsorde zinnen' in AI-antwoorden zien verschijnen of advertenties naast door AI gegenereerde inhoud. Dit zal een radicale verschuiving betekenen in de manier waarop we denken over en interageren met online advertenties.

Web Crawling en de Beperkingen

Recentelijk heeft OpenAI zijn webcrawler gelanceerd om real-time informatie van het web te verzamelen. Dit is echter misschien niet lang meer efficiënt genoeg. Steeds meer consumenten blijven in GPT-tools om informatie te krijgen in plaats van traditionele webpagina's te bezoeken.

Marketeers Moeten zich Aanpassen

Marketeers zijn in de afgelopen decennia keer op keer verstoord en nu staan ze opnieuw voor een uitdaging. Ze moeten AI als een nieuwe beïnvloeder gaan beschouwen en hen van informatie gaan voorzien. Dit kan betekenen dat er een speciale API moet worden gemaakt die kan worden aangepast door de basismodellen.

AI Engine Optimization vs. SEO

In tegenstelling tot traditionele SEO, waarbij wordt gewacht tot een crawler een website bezoekt, gaat AI Engine Optimization waarschijnlijk om twee dingen. Ten eerste willen marketeers een API maken die in realtime informatie aan basismodellen levert. Ten tweede willen ze waarschijnlijk de bedrijfs-API met al zijn productinformatie nemen en het gebruiken om hun eigen merkgebonden AI te trainen die in interactie gaat met consumenten en kopers.

Conclusie

De opkomst van AI vereist een nieuwe benadering van online marketing en advertenties. Marketeers moeten zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit door zich te richten op AI Engine Optimization en het creëren van speciale API's die kunnen interageren met AI-agents en basismodellen. Dit is een spannende, maar ook uitdagende tijd voor marketeers die bereid zijn om zich aan te passen aan de voortdurend veranderende technologische landschap.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak