"Google Mijn Bedrijf" is veranderd in "Google Bedrijfsprofiel"


Google blijft continu zijn productaanbod evolueren en verfijnen om een optimale gebruikerservaring te garanderen. Een recente wijziging in hun bedrijfssuite is de transitie van 'Google Mijn Bedrijf' naar 'Google Bedrijfsprofiel'. In dit blogbericht duiken we in de gevolgen van deze verandering en hoe deze invloed kan hebben op uw onderneming.

Wat was 'Google Mijn Bedrijf'?

'Google Mijn Bedrijf' was een kosteloze tool die bedrijven de mogelijkheid gaf hun online zichtbaarheid op Google, inclusief de zoekmachine en Google Maps, te beheren. Via 'Google Mijn Bedrijf' konden eigenaars bedrijfsgegevens zoals openingstijden, contactinformatie, recensies en foto's bijhouden en actualiseren. Het platform was ontwikkeld met de bedoeling lokale ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun zichtbaarheid en klantenwerving.

Wat is 'Google Bedrijfsprofiel'?

'Google Bedrijfsprofiel' is de nieuwe benaming voor het voormalige 'Google Mijn Bedrijf'. Het doel van deze naamswijziging is om het platform gebruiksvriendelijker en laagdrempeliger te maken voor ondernemers. Onder de nieuwe naam behouden bedrijven nog altijd de mogelijkheid om hun bedrijfsinformatie te beheren, maar nu met enkele verbeterde functies en een vernieuwde gebruikersinterface.

Waarom deze verandering?

De naamswijziging van 'Google Mijn Bedrijf' naar 'Google Bedrijfsprofiel' is een stap in de richting van het beter afstemmen van het platform op de noden van bedrijven. De nieuwe naam biedt een helderder beeld van het platform en vereenvoudigt het voor nieuwe gebruikers om te begrijpen wat ze mogen verwachten. Daarnaast benadrukt de nieuwe naam dat het platform zich focust op het bieden van een volledig en actueel bedrijfsprofiel.Wat betekent dit voor uw onderneming?

De overgang naar 'Google Bedrijfsprofiel' zou naadloos moeten zijn, waarbij ondernemers weinig tot geen onderbrekingen zouden moeten ondervinden in hun huidige 'Google Mijn Bedrijf'-functionaliteiten. De naamswijziging is vooral een esthetische verandering, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe benaming, zodat u de tool eenvoudig kunt blijven gebruiken en maximaal kunt benutten.

Extra functies en verbeteringen

Hoewel de naamswijziging van 'Google Mijn Bedrijf' naar 'Google Bedrijfsprofiel' in wezen een rebranding is, kunt u in de toekomst nog bijkomende functies en verbeteringen verwachten. Google blijft zijn producten en services verfijnen om bedrijven te ondersteunen bij het optimaliseren van hun online aanwezigheid. Hou de updates dus in de gaten om te zorgen dat uw bedrijf maximaal profiteert van de nieuwste functies en optimalisaties die 'Google Bedrijfsprofiel' te bieden heeft.

 

Google Business Profile Tests Generative AI To Help Owners Write Business Descriptions

Google Business Profiles is testing using generative AI to help business owners write descriptions about their businesses. When you edit your business profile in Google, and then edit your business description, Google is showing some owners a AI-powered business description.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak