Google Maps' Immersive View: Een nieuwe manier om te verkennen


Ruim een jaar geleden werd "Immersive View" aangekondigd op de I/O-conferentie van 2022, maar nu lijkt het erop dat deze functie van Google Maps eindelijk breder wordt uitgerold. Immersive View wordt verkocht als "een compleet nieuwe manier om te verkennen" met Google Maps en voegt aan de bestaande fotorealistische luchtfoto's van populaire locaties en bezienswaardigheden tijd- en weersafhankelijke flyovers toe van de specifieke gekarteerde regio's.

Ontdekken en verkennen met Immersive View

Google Maps Immersive View combineert pittoreske uitzichten van een stad en haar bezienswaardigheden, suggesties van plaatsen om te leren kennen of te bezoeken, en uitzichten van de binnenkant van sommige gebouwen. Je kunt zelfs alternatieve weergaven van bepaalde gebieden zien, zoals 's nachts, bij slecht weer of tijdens drukte. Deze nieuwe functie biedt een dynamische en boeiende manier om een stad te verkennen en maakt het mogelijk om de sfeer en het karakter van een locatie op verschillende momenten te ervaren.

Uitrol van Immersive View

Het lijkt erop dat Immersive View wordt uitgerold en beschikbaar wordt voor sommige Google Maps-gebruikers, met een melding op /r/GoogleMaps waarin wordt aangegeven dat de functie te gebruiken is bij het bekijken van steden zoals Londen en Berlijn. Google bevestigde bij de oorspronkelijke onthulling dat Immersive View eerst beschikbaar zou zijn in steden zoals Los Angeles, New York, San Francisco en Tokyo.

Functionaliteiten en mogelijkheden

In de oorspronkelijke demo's werden live verkeers- en weergegevens getoond, maar het lijkt erop dat het laatste nog niet beschikbaar is voor gebruikers met de nieuwe navigatie-optie. Het zou kunnen dat dit later beschikbaar komt naarmate de uitrol vordert, maar op dit moment is dat niet duidelijk. Andere aangeprezen functionaliteiten zijn onder meer de mogelijkheid om binnen te kijken in gebouwen zoals restaurants en meer.

Een tijdreis in Google Maps

Google Maps Immersive View maakt het ook mogelijk om met behulp van een schuifregelaar de tijd aan te passen om te zien hoe een gebied eruitziet naarmate de dag en het weer veranderen. Gekleurde overlays tonen de drukke en rustige periodes, net zoals in de reguliere 2D-weergave. Deze tijdreisfunctionaliteit biedt gebruikers een fascinerend inzicht in de dynamiek van een locatie gedurende de dag.

Augmented reality met Live View

Ook nieuw in Google Maps is een nieuwe op AI gebaseerde augmented reality-functie waarmee je Live View kunt gebruiken om plaatsen zoals geldautomaten, restaurants, parken en openbaar vervoerstations te vinden door simpelweg je telefoon in de straat omhoog te houden. Live View is vanaf nu beschikbaar in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokyo. Deze functie maakt het gemakkelijker dan ooit om je weg te vinden in drukke steden en belangrijke locaties te vinden zonder gedoe.

Conclusie

Google Maps' Immersive View markeert een nieuwe stap voorwaarts in het verkennen en ontdekken van locaties. Met deze toevoeging kunnen gebruikers een stad op een geheel nieuwe manier ervaren en de sfeer en dynamiek van een locatie op verschillende tijdstippen verkennen. Bovendien biedt de nieuwe Live View-functie een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier om belangrijke plaatsen in drukke steden te vinden. De voortdurende evolutie van Google Maps toont aan dat de digitale kaartenservice voortdurend op zoek is naar innovatieve manieren om gebruikers te helpen bij het navigeren en verkennen van de wereld om hen heen.

 

Immersive View for Google Maps Revealed

During Google I/O 2022, Alphabet CEO Sundar Pichai introduced a new Google Maps feature called Immersive view that combines satellite images and topography t...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak