Google presenteert Gemini: Grootste en meest geavanceerde AI-model


Google DeepMind, al lang een pionier in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI), staat op het punt een nieuw tijdperk in te luiden. Hun toewijding aan het creëren van intelligente machines die de mensheid ten goede komen, heeft geleid tot de ontwikkeling van hun meest geavanceerde en algemene model tot nu toe: Gemini.

De ontstaansgeschiedenis van Gemini

Gemini is het resultaat van intensieve samenwerkingsinspanningen binnen Google, inclusief bijdragen van Google Research. Dit model onderscheidt zich door zijn multimodale vermogens, wat betekent dat het verschillende soorten informatie zoals tekst, code, audio, afbeeldingen en video kan begrijpen en combineren. Deze flexibiliteit stelt het in staat om te opereren op apparaten variërend van datacenters tot mobiele apparaten.

Drie versies voor verschillende behoeften

Gemini is geoptimaliseerd in drie varianten om aan diverse eisen te voldoen:

  1. Gemini Ultra - Voor complexe taken.
  2. Gemini Pro - Geschikt voor een breed scala aan taken.
  3. Gemini Nano - Efficiënt voor taken op mobiele apparaten.

Toonaangevende prestaties

Gemini Ultra heeft indrukwekkende resultaten behaald in diverse academische benchmarks, waaronder het overtreffen van menselijke experts in MMLU-tests. Deze tests beoordelen kennis en probleemoplossende vaardigheden over een breed scala aan onderwerpen.

De nieuwe generatie multimodale modellen

In tegenstelling tot eerdere modellen die afzonderlijke componenten voor verschillende modaliteiten gebruikten, is Gemini vanaf het begin getraind op meerdere modaliteiten. Dit maakt het model uiterst effectief in het begrijpen en redeneren over diverse soorten input.

Geavanceerd redeneren en begrip

Gemini 1.0 is uitzonderlijk in het verwerken van complexe geschreven en visuele informatie. Deze vaardigheden maken het model bijzonder geschikt voor het ontdekken van kennis in enorme gegevenssets.

Toepassingen in tekst, beelden, audio en meer

Gemini is getraind om tekst, beelden, audio en meer gelijktijdig te begrijpen, waardoor het geschikt is voor complexe onderwerpen en probleemoplossing.

Vooruitgang in programmeerondersteuning

Gemini kan hoogwaardige code genereren in populaire programmeertalen en is al toegepast in geavanceerde codegeneratiesystemen zoals AlphaCode 2.

Infrastructuur en efficiëntie

Gemini is getraind op Google's AI-geoptimaliseerde infrastructuur met Tensor Processing Units (TPUs) en is ontworpen om betrouwbaar en efficiënt te zijn.

Verantwoorde ontwikkeling en veiligheid

Google legt een sterke nadruk op verantwoordelijkheid en veiligheid in de ontwikkeling van Gemini. Het model heeft uitgebreide veiligheidsevaluaties ondergaan, waaronder tests voor bias en toxiciteit.

Beschikbaarheid en toepassingen

Gemini wordt geïntegreerd in diverse Google-producten en -platforms, waaronder Google Bard en Pixel-smartphones. Ontwikkelaars en zakelijke klanten krijgen toegang tot Gemini via API's in Google AI Studio of Google Cloud Vertex AI.

Slotwoord

De Toekomst met Gemini Gemini markeert een belangrijk moment in de evolutie van AI-technologie. Met zijn geavanceerde capaciteiten en verantwoorde ontwikkelingsbenadering stelt het Google in staat om de grenzen van innovatie te verleggen en de wereld van AI te transformeren.

 

Introducing Gemini: our largest and most capable AI model

Gemini is our most capable and general model, built to be multimodal and optimized for three different sizes: Ultra, Pro and Nano.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak