Meta's Chatbot: Een revolutie in AI-afbeeldingen voor Sociale Media


Meta, het moederbedrijf achter populaire sociale mediaplatforms zoals Facebook en WhatsApp, heeft onlangs een significante update aangekondigd. Deze update brengt ongeveer twintig nieuwe AI-functies naar Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram. Een opvallende toevoeging is de verbeterde capaciteit van de Meta AI-chatbot, die nu in staat is om afbeeldingen te genereren op basis van tekstuele instructies.

Uitgebreide zoek- en beeldgeneratie mogelijkheden

De verbeteringen in de Meta AI-chatbot omvatten geavanceerde functies voor het doorzoeken van het web via Bing en het genereren van beelden. Gebruikers kunnen nu genieten van meer gedetailleerde antwoorden op hun vragen, zelfs vanaf mobiele apparaten. De chatbot heeft ook een verbeterd vermogen om zoekvragen te verwerken en samenvattingen van Bing-zoekresultaten te bieden.

Verbeterde multimodale verwerking

De generatieve AI-chatbot van Meta heeft nu ook verbeterde multimodale verwerkingscapaciteiten. Dit betekent dat de AI nu effectiever kan worden ingezet voor het zoeken van clips binnen de Facebook Reels-service, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan de gebruikerservaring op het platform.

Imagine image generator: Een nieuwe stap in AI-afbeeldingen

Een opmerkelijke innovatie is de introductie van de "Imagine" image generator. Deze tool stelt gebruikers in staat om bestaande foto's te uploaden en te bewerken met natural language-commando's. Imagine zal binnenkort ook beschikbaar zijn als een gratis, op zichzelf staande dienst. Afbeeldingen die met deze dienst worden gegenereerd, krijgen een onzichtbaar watermerk om transparantie en traceerbaarheid van AI-gegenereerde beelden te garanderen.

Gemengde reacties en toekomstige verbeteringen

Hoewel de eerste reacties op de beelden van Imagine gemengd zijn, met kritiek op de kwaliteit in vergelijking met concurrenten zoals Midjourney, zijn er hoge verwachtingen voor toekomstige verbeteringen.

Het Emu-model: Een basis voor hoge kwaliteit

De Imagine applicatie gebruikt het "Emu" AI-model, dat speciaal is ontworpen voor het genereren van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Dit model gebruikt een 'quality tuning'-proces en richt zich op 'aesthetic alignment'. Opmerkelijk is dat het Emu-model werkt op een immense dataset van 1,1 miljard beelden en gebruikmaakt van een 'latent diffusion'-architectuur.

Bron van trainingsbeelden

Hoewel de exacte herkomst van de trainingsbeelden voor het Emu-model onbekend is, heeft Meta eerder aangegeven dat het posts op zijn sociale media platforms gebruikt voor het trainen van zijn AI-modellen.

Toekomstige uitbreidingen in 2024

Meta plant om in 2024 nog meer generatieve AI-mogelijkheden te introduceren, met een focus op tekstgeneratie en beeldbewerking. Er wordt ook gewerkt aan een AI-functie om aanbiedingen op de Facebook Marktplaats te onderzoeken en te vinden, wat een belangrijke stap voorwaarts zou kunnen betekenen in de integratie van AI in e-commerce.

In deze tijd van snelle technologische vooruitgang blijft Meta innoveren en zijn positie als leider in de wereld van sociale media en kunstmatige intelligentie versterken.

 

What’s New Across Our AI Experiences | Meta

We're adding new features to Meta AI and testing more than 20 new ways generative AI can improve your experiences across Facebook, Instagram, Messenger and WhatsApp.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak