Kunstmatige intelligentie kan nu zelf AI toepassingen creëren op eigen houtje


Aizip, Inc., een vooraanstaande speler op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) voor edge-toepassingen, heeft een enorme ontwikkeling in het AI-veld onthuld: de mogelijkheid om AI-modellen te creëren met behulp van AI-modellen.

Deze baanbrekende prestatie is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen Aizip en een team van gerenommeerde wetenschappers van MIT, UC Berkeley, UC Davis en UC San Diego. Samen hebben zij Aizipline geïntroduceerd, een volledig geautomatiseerde AI-ontwerppijplijn die databewerking, modelontwerp en modeltesten omvat, en daarmee een nieuw tijdperk van AI-gedreven innovatie inluidt.

Self Replicating AI: Autonomous Artificial Intelligence

De Opkomst van grondleggende modellen en generatieve AI

De komst van grondleggende modellen en generatieve AI, geïllustreerd door modellen zoals ChatGPT, heeft wereldwijd aandacht getrokken en de deuren geopend naar een reeks spannende toepassingen. Van contentcreatie tot AI-gestuurde codering hebben deze technologieën opmerkelijke vooruitgang geboekt en de grenzen van wat AI kan bereiken verlegd. Echter, het concept van AI die andere AI-modellen ontwikkelt, lange tijd uitsluitend het domein van sciencefiction, is door de inspanningen van Aizip werkelijkheid geworden.

Interdisciplinair team en technieken

Het interdisciplinaire team achter Aizip's AI-ontwerpautomatisatieparadigma heeft de kracht van AI benut om efficiënte modellen automatisch te creëren door gebruik te maken van een spectrum van geavanceerde technieken.

 

Google toont met SIMA de toekomst van AI in bedrijfstoepassingen

Google leert SIMA te gamen als een mens, door taken uit te voeren en instructies op te volgen, en toont zo een toekomst waarin AI zich aanpast aan onze manier van werken. Denk aan AI integraties met software zonder koppelingen of API

Deze technieken omvatten onbegeleid representatieleren, generatieve modellen, transfer learning, efficiënte neurale architecturen, neurale architectuurzoektochten, hardware-bewuste training en sim2real-testing. Door datacentrische, modelcentrische en systeemcentrische benaderingen te integreren, heeft het team ongeëvenaarde efficiëntie bereikt over een breed scala van AI-toepassingen.

Automatisering in modelontwerp

Een opvallend voorbeeld van deze technische bekwaamheid is de volledig geautomatiseerde pijplijn voor het ontwerpen van keyword spotting (KWS). Door gebruik te maken van generatieve modellen en schaalbare neurale architectuuronderzoeken, heeft Aizip de ontwikkeling van zeer efficiënte KWS-modellen gestroomlijnd die uitblinken onder diverse omstandigheden.

De ultieme visie van AI-ontwerp automatisatie

Het ultieme doel van dit AI-ontwerpautomatisatieparadigma is de creatie van een "AI nanofabriek", in staat om miljoenen gespecialiseerde, efficiënte AI-modellen te genereren met minimale menselijke tussenkomst, klaar om de toekomst van alomtegenwoordige AI en AI-engineering aan te drijven.

Image description

Aizip Announces Automated AI Design with Foundation Models - Aizip

Cupertino, CA, December 18, 2023 – Aizip, Inc., a technology and market leader in artificial intelligence (AI) for edge applications, today announced the leap forward of building AI models with AI models.   The recent release of foundation models and generative AI (such as ChatGPT) has led to worldwide attention and exciting applications. Content generation […]

Aizip's eerste stappen op de opkomende markt van alomtegenwoordige intelligentie benadrukt de mogelijkheid dat kleine modellen grotere overtreffen, dankzij de hulp van grondleggende modellen. Brian Cheung, een AI-wetenschapper bij MIT en hoofdwetenschapper van Aizip, legt uit: "Met de hulp van grote grondleggende modellen, zullen kleine modellen sneller evolueren dan grote, dus de trend van verbeteringen is gunstig voor de edge."

De inspiratie van Aizip's aanpak

De inspiratie voor Aizip's aanpak komt uit de natuur zelf. Bruno Olshausen, een professor aan UC Berkeley en directeur van het Redwood Center for Theoretical Neuroscience, trekt parallellen tussen efficiënte AI-systemen en de neurale netwerken van kleine dieren.

"Net zoals de kleine hersenen van kleine dieren met minder dan een miljoen neuronen efficiënt bedrading en neurale algoritmen moeten gebruiken om te waarnemen en te handelen in de wereld, zullen de kleine AI-systemen die de edge computing-apparaten van morgen aandrijven slimme, efficiënte oplossingen nodig hebben om met een minimaal vermogen en voetafdruk te opereren," legt Olshausen uit.

Belang van efficiënte AI-modellen

Gert Cauwenberghs, een professor aan UC San Diego en mededirecteur van het Institute for Neural Computation, benadrukt het belang van efficiënte AI-modellen in de context van draagbare hersen- en lichaamssensortechnologie.

"AI-sensoren die zin geven aan de enorme datastroom van deze sensoren ondanks de hoge niveaus van variabiliteit en ruis in hun biologische bedrijfsomgevingen, vormen een grote uitdaging die krachtige AI vereist, tot aan de fysiologische interface," merkt Cauwenberghs op.

Toekomstige Visie en Doelen

Yubei Chen, CTO van Aizip en professor aan UC Davis, ziet de creatie van een "AI Nanofabriek" voor ogen - Aizipline. Chen benadrukt de noodzaak om elk stadium te vereenvoudigen en ADA-gereedschappen dienovereenkomstig te ontwikkelen.

"Leverage van zelfgestuurd leren, efficiënte architectuurruimte, hardwarebewuste architectuurzoektochten, schaalbare compilatie en vele andere technieken, kan onze modelontwerp- en ontwikkelingscyclus aanzienlijk verder worden verkort." In de afgelopen twee jaar is de efficiëntie van de AI-ontwerppijplijn bij Aizip meer dan vertienvoudigd.

Yan Sun, voorzitter en CEO van Aizip, benadrukt het belang van op maat gemaakte en efficiënte AI in real-world toepassingen. Met behulp van AI-gereedschappen heeft Aizip tienduizenden modellen ontwikkeld en getest, waarvan er honderden over de hele wereld aan klanten zijn geleverd. Deze modellen ondersteunen nu volumeverzending in zowel consumenten- als bedrijfsmarkten, bevorderen maatschappelijke voordelen en promoten duurzaamheid. Aizip blijft standvastig in zijn toewijding om alomtegenwoordige AI te brengen in elk aspect van het leven, overal en op elk moment.

Heeft u vragen over AI en hoe deze uw bedrijf kan transformeren? Neem contact op met UP-TO-DATE WebDesign voor meer informatie over onze oplossingen die u helpen voorop te blijven lopen in de digitale wereld.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak