Wat is een blog of een weblog?


Volgens Wikipedia is "een weblog of blog een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Weblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om – al dan niet anoniem – reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten."

Dit laatste doen we niet omdat er al genoeg reactiemogelijkheden bestaan op de verschillende social media waar we eveneens gebruik van maken en zo vrijwaren we de blogs in één klap van "vervelende" commentaren.

Wanneer we een kijkje nemen naar de website www.barackobama.com herkennen we hier ook meteen een blog op de homepage en is de rechterkolom eveneens voorzien met Social Media en verschillende call-to-action's.

Tot 2010 was een blog slechts een één-pagina-site die inderdaad publicaties in omgekeerde chronologische volgorde liet zien. Vanaf toen werd het echter ook mogelijk om extra pagina's te creëren zoals een traditionele website.

Terwijl succesvolle website softwarepaketten als Drupal en Joomla ook gestoeld zijn op de aanmaak van pagina's en artikels, zijn nu de blogging softwarepakketten als Google Blogger en Wordpress gestoeld op de aanmaak van artikels en pagina's. U merkt het, het wordt steeds moeilijker om nog een onderscheid te maken.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak