7 dingen die u nog niet wist over "The Internet of Things"

Het zal waarschijnlijk niet de eerste of de laatste keer zijn dat je deze term hoort. The Internet of Things. Maar wat is dat nu eigenlijk? Laten we beginnen bij het begin. De kenners kunnen de intro overslaan en rechtstreeks doorscrollen naar de opsomming onderaan.

Doet domotica nog een belletje rinkelen? Dit was een hype in de tech-wereld in de jaren 90. Het komt er op neer dat technologie in huis zo met elkaar verbonden was dat bv de koffiezet verbonden was aan de wekker zodat die automatisch aansprong als je wakker werd. Tegelijk zou het bad kunnen vollopen en zouden de lichten aan kunnen gaan in de gang omdat je de deur daar open hebt gedaan enz. Een slim huis dus. Allemaal met elkaar verbonden via een lokale server waar een besturingsysteem op draait. Met andere woorden was het vooral weggelegd voor de handigste harry's en de best gevulde portemonnees.

Anno 2016 hebben we geen eigen servers meer nodig. Die servers draaien vandaag in grote datacenters en staan via het internet in verbinding met onze technologie. Dit noemen ze trouwens de Cloud. The Internet of Things gaat nog een stapje verder dan Domotica. Het verbind alle technologie met elkaar

Zo kan je auto bijvoorbeeld dankzij de gps van je smartphone zien dat je er aan komt zodat de autolichten automatisch aanspringen en de deuren open gaan. Geen sleutel meer nodig dus. Idem voor je bankkaart, identiteitskaart, medische gegevens, kortingskaarten, .. Een ander voorbeeld is de thermostaat van je verwarming die zich automatisch op 21 graden zet omdat die een signaal krijgt van de auto / smartphone dat je onderweg bent naar huis. Letterlijk al onze technologie komt dus op termijn met elkaar in verbinding te staan. En daar hoef je helemaal niet meer zo handig voor te zijn. Het gaat stilaan vanzelf gebeuren bij iedereen die technologie gebruikt in zijn leven.

Zelfrijdende auto's, vrachtwagens en drones zijn ondertussen geen science fiction meer. Ze maken allemaal deel uit van the Internet of Things. De mogelijkheden van deze vooruitgang zijn oneindig.  De impact die dit zal hebben op ons leven zal de wereld en de mensheid in die mate beïnvloeden zoals bijvoorbeeld de industriële revolutie dat heeft gedaan. 

Niet helemaal overtuigd? Ooit zal een hoefsmid of paardenkarfabrikant hetzelfde gedacht hebben over de komst van de auto..

Om te schetsen hoe ver we NU al zijn heb ik de volgende 7 feiten gevonden. Klik op de titels om bij de bron te komen. 

13,4 miljard 

Het aantal toestellen die vandaag al met elkaar verbonden zijn

80 miljard

Het aantal geschatte toestellen die met elkaar verbonden zullen zijn tegen 2025

76%

Van de mensen zou er geen probleem mee hebben om hun actuele medische data automatisch in real-time door te spelen naar hun dokter

72,5 miljoen

Het aantal draagbare verbonden toestellen die in 2015 verkocht werden

228,3 miljoen

Het aantal verbonden toestellen die tegen 2020 de wereld in zullen gaan

698,6 miljard

Het bedrag dat in 2015 wereldwijd werd gespendeerd aan The Internet of Things

50%

Toename in e-commerce tegen 2018 door steeds snellere en betere toestellen om online te shoppen


Wil je weten hoe belangrijk Google en het internet vandaag al zijn voor uw business? Wil jij klaar zijn voor de toekomst? Wij organiseren gratis en vrijblijvend meerdere lunchseminaries rond het belang van Google, social media, e-mailmarketing en de juiste content online. Tot slot bespreken we de toekomst van het internet en Google. 

Klik hier voor de datums en het inschrijvingsformulierAanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak