Sinterklaas of Kerstman? 7 tips voor een succesvol eindejaar

We voelen het allemaal. De herfst en de winter hebben hun intrede gemaakt. Bijna alle bladeren zijn ondertussen van de bomen gevallen en het wordt steeds kouder. Het eindejaar mag dan wel koud zijn, maar we verwarmen ons graag in de aanwezigheid van familie en vrienden.

Sinterklaas heeft ondertussen met zijn pieten zijn werkmaand ingezet en de Kerstman is ook al volop bezig met de voorbereiding met de cadeautjes voor Kerst. Bent u zelf ook al de nodige voorbereidingen aan het treffen? U kan zelf namelijk ook heel wat doen om de eindejaarsperiode succesvol af te sluiten en het nieuwe jaar met een knal tegemoet te gaan.

Om u op weg te helpen hebben wij deze 7 tips voor u samengesteld. 

Tip 1: We gaan een feestelijke periode tegemoet, en daar hoort de juiste aankleding bij. 

Geef daarom wat extra warmte aan uw zaak, uw website en uw social media door deze feestelijk in te kleden. Kies hier een GRATIS Kerstradio uit onze top 10. Zo zet u meteen de juiste toon. Denkt u eerst aan de Sint, of gaat u gelijk voor de Kerstman? Uit statistieken van Google blijkt dat we tijdens het eindejaar 12x meer zoeken naar de Sint, dan naar de Kerstman. 

Tip 2: Presenteer uw aanbod in een aangepast thema. 

Stel originele pakketjes samen, maak hier enkele foto's van en post ze regelmatig op uw website en social media. Denk hierbij aan hoe uw doelgroep op zoek gaat naar uw producten. Zijn zij bijvoorbeeld op zoek naar een kerstboom of kerstbomen? In Google maakt het een wereld van verschil. 

Tip 3: Deze periode is de ideale kans om uw klanten in de watten te leggen. 

Laat ze voelen dat u hen apprecieert door bijvoorbeeld een kleine attentie te voorzien in uw zaak, wachtruimte of tijdens uw afspraken. Grijp die kans aan om alvast afspraken te maken voor het nieuwe jaar. Een korte babbel over hun doelstellingen voor het nieuwe jaar kan heel wat nieuwe business opleveren. 

Tip 4: Voor zij die het nog niet begrepen hebben: 
webshops zijn hot! 

BeCommerce berekende dat 73% van de Belgische bevolking in 2015 iets online heeft gekocht, voor een gemiddeld aankoopbedrag van €103,-. Als u geen online aanbod ter beschikking stelt, laat u met andere woorden heel veel kansen liggen. Reken maar op een mooi extra inkomen eens u de stap zet. Kies hierbij wel een systeem wat reeds wereldwijd dienst bewezen heeft. 

Tip 5: Promoot uw acties niet enkel online, 

maar ook in uw zaak, op uw wagen en per post. Afhankelijk van uw product en uw doelgroep kan u werken met gerichte google adwords campagnes

Tip 6: Bereid u voor en zet alvast de nodige berichten klaar 

om iedereen een vrolijk kerstfeest, nieuwjaar, .. te wensen. Zo hoeft u hier niet mee bezig te zijn als u uw handen vol heeft met champagne en het ontvangen van de nodige kusjes. Kies voor een systeem dat gebruiksvriendelijk is zodat u altijd en overal een bericht kan delen of plannen.

Tip 7: Bespaar tijd en bereik op een eenvoudige manier al uw klanten 

door uw online communicatie te automatiseren. Onze smart site automatiseert uw berichten naar Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Flipboard, Pinterest, uw website en er wordt automatisch een nieuwsbrief voor u samengesteld en verstuurd naar uw volgers, bezoekers en (nieuwe) klanten. Zo bereikt u in 1 moeite al uw contacten.


Contacteer ons nu voor een vrijblijvende kennismaking of bel me via +32473453946. Wij schetsen u een beeld van hoe men op zoek gaat naar uw producten en diensten via het net, wat u kan verwachten in het nieuwe jaar, en wat u kan doen om eenvoudig veel beter te scoren online.

Heeft u zelf nog tips om het jaar succesvol in te zetten? Blog about it. Uw klanten en volgers zullen het waarderen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak