7 technologische trends die 2017 zullen domineren

Het is indrukwekkend om te zien hoe eenvoudig we alle informatie ter wereld tot onze beschikking hebben dankzij een toestel dat in onze broekzak past. De technologische vooruitgang die we de voorbije jaren hebben meegemaakt heeft een enorme impact gehad op onze manier van leven, werken en communiceren. Omdat het belangrijk is om te weten wat de toekomst brengt zetten we naar goede gewoonte deze 7 technologische trends voor 2017 op een rij. Bekijk ook deze 12 handige overzichten uit 2016.

1 Internet of Things en Smart Home technologie


We horen al jaren berichten over "the internet of things" en hoe al onze toestellen via het internet met elkaar in verbinding kunnen staan om ons het leven gemakkelijker te maken. Waarom duurt het zo lang om echt door te breken? Vandaag bestaan er al heel wat mogelijkheden, maar de bedrijven die hier de eerste stappen in hebben gezet staan nog te ver van elkaar om echt samen te werken. Nu grote spelers zoals Google, Apple en Amazon ook op de kar springen verwachten we heel wat vooruitgang op dit vlak in 2017. Daar komt bij dat de iPhone in 2017 10 jaar zal bestaan. De kans dat ze hier nog meer op in zullen zetten is groot.

Meer info: 7 dingen die u nog niet weet over "the internet of things".


2 Augmented en Virtual Reality


Het afgelopen jaar werd deze technologie gelanceerd voor de consument. Ondertussen is er de Oculus Rift van Facebook, de HTC Vive, de Playstation VR, de Samsung VR, etc. We zagen hoe de wereldwijde hype van Pokémon GO mensen op straat kreeg om digitale diertjes te vangen en te trainen. We weten dat Google nog steeds bezig is met de verdere ontwikkeling van Google Glass en dat ze een bedrijf dat digitale lenzen produceert hebben overgenomen. Hoe sneller en performanter al deze mobiele toestellen worden, hoe sterker de visuele en grafische toepassingen kunnen zijn die we er uit kunnen halen. Deze trend zal zich verder zetten in 2017 en ongetwijfeld een revolutie teweeg brengen in onze manier van communiceren en zaken doen. Bovendien zal de iPhone 10 jaar worden. Een verjaardag die Apple (hopelijk) niet aan zich voorbij zal laten gaan met weer een "update" van hun smartphone.

Meer info: 5 redenen waarom Virtual Reality ook uw zaak is


3 Artificiële intelligentie en slimme machines


Zelf-lerende machines die anticiperen wat en wanneer we iets willen zijn er de voorbij jaren enorm op vooruit gegaan. Zo zal u zelf wel gemerkt hebben dat advertenties online steeds beter op u afgestemd zijn, dat uw iPhone u laat weten hoe lang u onderweg zal zijn voor u zelfs in de auto stapt, dat auto's zich zelf kunnen parkeren en rijden op de snelweg of dat de spraakbesturing van uw auto en smartphone u steeds beter begrijpen. We verwachten dat we in 2017 over de hele lijn slimmere toestellen en applicaties zullen krijgen die ons steeds beter leren kennen. Google gebruikt ondertussen al jaren de slimme robot RankBrain om informatie online beter naar waarde in te kunnen schatten. Zo hebben zij het voorbij jaar opvallend veel aanpassingen aan hun zoekmachine-algoritme uitgevoerd op basis van de analyses die RankBrain deed om de zoekresultaten zo goed en aangenaam mogelijk te maken voor de gebruikers. Sta jij er wel eens bij stil wat al die bedrijven over ons weten?

Meer info: De illusie van privacy en 10 gratis tips en tools om jezelf beter te beschermen.

4 Automatisatie


Fabrieken worden al jaren volop geautomatiseerd, en zullen in de nabije toekomst steeds meer evolueren naar een autonome productieomgeving waarbij de rol voor de mens beperkt zal worden tot die van ingenieurs en informatici. Kassiers bij banken worden vervangen door online banking en computers. Vrachtwagens en leverdiensten zullen binnenkort zelfstandig rijden. Publiek en persoonlijk transport zullen niet veel later volgen. Zelfs in de dienstverlening verwachten we een doorgedreven automatisering door robotica en zelfstandige computersystemen. Massale ontslagen in de productie en dienstverlening zijn onvermijdelijk. Dit is geen science fiction, of een ver van ons bed show. Dit is de keiharde realiteit.

Meer info: Elon Musk & Roland Duchâtelet: Basisinkomen oplossing voor automatisatie en bijhorende ontslagen?

5 Bedrijven en overheden steeds actiever op social media


Het wordt steeds moeilijker om langs de traditionele wegen een boodschap over te brengen. De brievenbus puilt uit met reclame terwijl er nog een hele hoop emails wachten die nog gelezen en beantwoord moeten worden. Kranten doen het al een tijd slechter en lokale magazines kunnen de concurrentie met het internet niet meer aan. Steeds meer bedrijven en overheden leren hoe zij op sociale media en via Google hun doelgroep beter kunnen bereiken. Zo heeft zelfs Donald Trump het presidentschap binnen dankzij zijn social media aanpak. Het wordt in 2017 belangrijker dan ooit om goed gezien en gevonden te worden online. Wij hebben het voorbije jaar al heel wat klanten geholpen om op een eenvoudige manier up-to-date te zijn online.

Meer info: Uitnodiging gratis lunchseminarie Google | UP-TO-DATE WebDesign | Officenter

6 E-commerce ontmoet Virtual Reality


Recent heeft Alibaba, het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, bekendgemaakt dat zij winkels willen veranderen in webshops (bekijk de video hieronder vanaf 0:50) waardoor de grens tussen online en offline nog kleiner wordt. Denk hierbij aan een interactieve Google Streetview. Met de komst van nog krachtigere smartphones en internetverbindingen verwachten we dat deze technologie in 2017 echt zal doorbreken voor de massa. Bedrijven moeten zich hier bewust van en klaar voor zijn. Het is nu slechts wachten tot Google hun streetview omtovert tot één grote wereldwijde interactieve webshop waarin Google Shopping een centrale rol zal spelen. Ook hier gaan we dieper op in tijdens ons seminarie.

Meer info: Virtual reality shopping: de toekomst van e-commerce.7 Alles steeds meer ON-DEMAND


We zijn veeleisend geworden. Online bestellingen worden binnen de dag thuis bezorgd, emails moeten onmiddellijk beantwoord worden en dankzij de opkomst van diensten zoals Uber, Netflix en de diverse aanverwante apps vinden we het normaal dat we dat allemaal met onze smartphone voor elkaar krijgen. Die veeleisende houding zorgt ervoor dat bedrijven hun klantendienst steeds verder automatiseren, offertes geautomatiseerd zullen worden en dat ook hun communicatie in toenemende mate automatisch zal verlopen. Bedrijven die niet mee evolueren zullen het steeds moeilijker hebben om aan deze veeleisende markt te voldoen.

Uitnodiging GRATIS lunchseminarie Google


Weet u al wat 2017 voor ons in petto heeft? Google, social media, e-commerce, virtual reality, drones, zelfrijdende auto's.. De wereld staat niet stil. Veel ondernemers hebben het dan ook moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Het lijkt heel wat, maar dat hoeft het niet te zijn.

Tijdens dit seminarie komt u te weten waar u vandaag op in moet zetten om klaar te zijn voor de toekomst. We tonen hoe u zich kan onderscheiden ten opzichte van uw concurrent en hoe u eenvoudig meer klanten kan bereiken door beter gezien en gevonden te worden online.

Het afgelopen jaar hebben we meer dan 350 deelnemers ontvangen tijdens 20 seminaries die we onder andere in samenwerking met Officenter, Unizo en VKW hebben georganiseerd. Bekijk hier enkel reacties van de deelnemers:Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak