80% van alle aankoopbeslissingen worden beïnvloed door vrouwen


Vrouwen bepalen gemiddeld voor 80% rechtstreeks of onrechtstreeks de aankoopbeslissingen in een gezin. Ook voor de typische mannen-producten zoals auto's, computers en electronica zijn het de vrouwen die het vaker voor het zeggen hebben. Dat blijkt uit een Amerikaans- en een Nederlands onderzoek. Opvallende cijfers als je bedenkt dat er veel meer mannen in de marketing werken dan vrouwen. 

Dit is het gevolg van een stenen tijdperk gedachtegang dat vrouwen minder goed werk zouden leveren dan mannen. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van. En het werkt in de marketing zelfs contraproductief aangezien uit deze cijfers blijkt dat het voornamelijk de vrouwen zelf zijn die overtuigd moeten worden van een product of dienst.


Het is dan ook belangrijk om online in te zetten op sociale media kanalen waar je veel vrouwen kan bereiken. Pinterest is veruit degene die de voorkeur van de vrouwen krijgt. Meer dan 97% van alle fans van de Facebookpagina van Pinterest zijn vrouwen. Via 'pins' kan je afbeeldingen of video's met tekst en linken delen over je tips, events, acties, promoties en advies delen.


Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak