Wat is 5G? En wat houdt het in voor ondernemers en bedrijven?


4G mobiel internet-verbinding lijkt nog maar net beschikbaar voor de meeste gebruikers en 5G is al daar om de fakkel over te nemen en de wereld te veroveren. Het internet zal eindelijk volwassen worden. Elke technologische en internetgerelateerde vooruitgang die we de voorbije 20 jaar hebben meegemaakt zullen in de toekomst bekeken worden als babystapjes in vergelijking met de sprong die we nu zullen maken. Zelf weten hoe je in kan zetten op de belangrijkste huidige en toekomstige trends? Onderaan dit artikel vind je meer info over ons gratis seminar.

Wat is 5G? 


5G is de (veel snellere) opvolger van 4G. Vooraanstaande technologie-bedrijven wereldwijd testen momenteel de mogelijkheden en snelheden van deze verbinding met duizelingwekkende resultaten. Testresultaten van onder andere Huawei en Samsung boeken downloadsnelheden van 3.5 GB tot zelfs 7.5 GB per seconde

Ter vergelijking download je met 4G momenteel in het beste geval (resultaten via Proximus) aan 32,2 MB per seconde. En ik heb zojuist een snelheidstest van mijn thuisnetwerk gedaan op mijn Macbook Pro via de WIFI van telenet (test hier zelf je snelheid)

Met andere woorden zou 5G op basis van deze resultaten minstens 108 keer sneller zijn dan de huidige 4G en zo'n 34 keer sneller dan mijn Telenet WIFI-netwerk. Dit wil zeggen dat je een volledige 3-uur durende Netflix film in zijn beste kwaliteit in maximum 2 seconden volledig kan downloaden via je mobiel netwerk. Of dat je de top 350 muzieknummers van de afgelopen 10 jaar in zeer goede kwaliteit (10MB gemiddeld per nummer) zou kunnen downloaden in minder dan 1 seconde tijd. Dergelijke snelheden zijn vandaag om van te dromen en zeer moeilijk te bevatten. En dat geldt ook voor de mogelijkheden (en uitdagingen) die deze technologie met zich mee zullen brengen. 

Wat houdt het in voor ondernemers en bedrijven?


Met de komst van The Internet of Things zullen alle toestellen met elkaar in verbinding staan, zullen robotten steeds slimmer en handiger worden en zal e-commerce veranderen in een beleving dankzij virtual reality.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak