5 innovaties die de wereld zullen veranderen: Internet voor iedereen!

Het internet is niet meer weg te denken uit onze wereld. Iedereen zit op één of andere manier wel online. Maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Wij behoren tot slechts 49% van de mensheid die toegang heeft tot het internet. Niet iedereen is dus zo goed geïnformeerd als ons, maar dat zal niet lang meer zo blijven. Enkele initiatieven die daar de komende jaren verandering in zullen brengen.

Google Project Loon: Ballonnen zenden internet naar de aarde


Het doel van Google is altijd geweest om alle informatie ter wereld te archiveren en universeel toegankelijk te maken voor iedereen. Zij streven er al langer naar dan eender wie om die informatie ook daadwerkelijk naar alle uithoeken van de wereld te krijgen. Google investeert in bedrijven zoals Tesla die dit doel nastreven maar blijft zelf ook actief inzetten op technologische vernieuwingen. Maak kennis met de internetballonnen van Project Loon. Deze video legt perfect uit wat de voordelen zouden zijn van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot het internet.Tesla SpaceX: Internet vanuit de ruimte


Elon Musk is de oprichter van Tesla en wordt de Leonardo Da Vinci van onze tijd genoemd. Hij droomt van een energie-neutrale wereld waarin auto's zelf rijden, ruimteschepen zelfstandig kunnen opstijgen en landen,  mensen met een basisinkomen echte vrijheid zullen kennen & van een kolonie op Mars binnen 10 jaar. Hij noemt artificiële intelligentie de grootste bedreiging voor het voorbestaan van de mensheid en onderneemt nu al stappen om een Terminator-Scenario te vermijden. De ambitieuze plannen van Tesla hebben echter 1 grote hindernis: slechte connectiviteit. Om robotten en machines met elkaar te verbinden zodat ze samen kunnen werken, moeten zij altijd online kunnen communiceren met elkaar. Aangezien die toegankelijkheid nu beperkt wordt door lokale providers wil hij er zelf mee aan de slag. Dat wil hij doen met behulp van maar liefst 4425 satellieten die de wereld met elkaar zullen verbinden. Google heeft alvast 1 miljard geïnvesteerd in SpaceX waardoor zij nu mede-eigenaar zijn met 10% marktaandeel.


Facebook Aquila: Autonome vliegtuigen op zonne-energie 


Mark Zuckerberg heeft als oprichter van Facebook geen introductie meer nodig. Met 1,65 miljard actieve maandelijkse gebruikers blijft Facebook het grootste en meest gebruikte social media platform ter wereld. In april deed hij zijn 10-jaren plan uit de doeken waarbij 'The internet of Things' en artificiële intelligentie een belangrijke rol zullen spelen. Maar hoe ambitieus de plannen ook zijn, alles zal starten met een basis internetverbinding voor iedereen. Dat is precies wat ze met Aquila willen doen.


De komst van 5G tegen 2020

4G mobiel internet-verbinding lijkt nog maar net beschikbaar voor de meeste gebruikers en 5G is al daar om de fakkel over te nemen. Het mobiele internet zal eindelijk volwassen worden. Elke technologische en internetgerelateerde vooruitgang die we de voorbije 20 jaar hebben meegemaakt zullen in de toekomst bekeken worden als babystapjes in vergelijking met de sprong die we nu zullen maken. E-commerce zal veranderen in een virtuele ervaring en onze beleving met het internet zal nooit meer hetzelfde zijn. Bekijk deze video vanaf 1:04 om enkele praktische voorbeelden te zien.

The Internet of Things


Dankzij zelflerende machines en artificiële intelligentie wordt onze technologie steeds slimmer. 
Je auto kan dankzij de gps van je smartphone zien dat je er aan komt zodat de autolichten automatisch aanspringen en de deuren open gaan. Geen sleutel meer nodig dus. Een ander voorbeeld is de thermostaat van je verwarming die zich automatisch op 21 graden zet omdat die een signaal krijgt van de auto / smartphone dat je onderweg bent naar huis. Letterlijk al onze technologie komt op termijn met elkaar in verbinding te staan. De spraakherkenning van Siri en Google Now zijn daar een belangrijk onderdeel van en kunnen je nu al enorm veel tijd en frustraties besparen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak