Roamingkosten afgeschaft binnen Europa! Welke impact heeft het op uw onderneming?Het is zo ver: de roamingkosten zijn vanaf 15 juni 2017 eindelijk verleden tijd binnen Europa. Geen gedoe meer met roaming-instellingen, onverwachte kosten of speciale abonnementen. Nu neem je feitelijk je nationaal abonnement mee naar het buitenland en maak je daar verder gebruik van je bundel alsof je nog steeds in eigen land zit.

Enkele aandachtspunten:

  • De roamingkost verdwijnt enkel in de Europese Unie: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Griekenland, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, , Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk (tot de Brexit in 2019) en Zweden en daarnaast ook in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. 
  • Om te vermijden dat u overstapt naar een goedkope buitenlandse operator mag uw operator vragen om bij te betalen als u meer dan vier maanden per jaar belt of surft vanuit het buitenland.

Het wordt voor toeristen, reizigers en Europese inwoners dus goedkoper en eenvoudiger om tijdens hun verblijf in het buitenland contact op te nemen met lokale ondernemingen en zich online te informeren. Hoe zullen deze mensen op zoek gaan naar die informatie? Grote kans dat het via Google zal gebeuren. 

Welke impact zal dit hebben voor ondernemers?

  • Voornamelijk horeca-zaken en lokale handelaars zullen het verschil snel voelen van deze nieuwe regeling. Op voorwaarde dat zij goed vindbaar zijn in Google natuurlijk.
  • Aanwezig zijn online en actief inzetten op sociale media worden nog belangrijker dan het al is. 
  • Met de komst van 5G rond 2020 en de enorme groei van e-commerce zal de groei van vele bedrijven samenhangen met de inspanningen die zij leveren online. 
  • Minder kosten en minder stress. Geen gedoe meer met het zoeken van (al dan niet veilige) WIFI-netwerken om je emails en meldingen te ontvangen. De noodzaak van dergelijke openbare netwerken zal dan ook onvermijdelijk vervallen met de komst van sneller internet. 

Wat brengt de toekomst? 

Wil jij mee zijn met de belangrijkste trends van vandaag en morgen? Veel ondernemers hebben het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Welke investeringen doet u vandaag die zich morgen nog steeds op zullen brengen?

Wij brengen een duidelijk verhaal voor zowel beginnende als ervaren ondernemers.

We hebben meer dan 900 ondernemers mogen ontvangen tijdens infosessies die we onder andere in samenwerking met OfficenterUnizo en VKW hebben georganiseerd. Enkele reacties van onze deelnemers:

  • Praktisch: We nemen u mee in de wereld van het internet en bezorgen u een hele hoop tips. Wie zijn de belangrijkste spelers in Google-land en hoe kan u eenvoudig goed gevonden worden in Google.
  • Uniek: We laten u zien hoe u met een Smart-Site al uw sociale mediakanalen automatisch up-to-date kan brengen. Een unieke oplossing die u veel tijd bespaart.
  • Toekomst: We tonen hoe u zich blijvend kan onderscheiden van uw concurrenten met nieuwe technieken zoals 360° foto's en YouTube presentaties.Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak