Google stopt met auto-complete / Instant Search functie


Google stopt met de autocomplete functie die automatisch zoekresultaten laat zien zodra je iets intypt in de zoekbalk. Toen de functie in 2010 werd gelanceerd was dit handig en heeft het onze manier van zoeken zelfs beïnvloed. Nu meer dan de helft van alle zoekopdrachten mobiel gebeuren en in de toekomst steeds meer met gesproken zoekopdrachten zal plaatsvinden, heeft de functie zijn beste tijd gehad. Topics die trouwens ook aan bod zullen komen tijdens onze vernieuwde Google & Tesla events.

“We lanceerden Google Instant in 2010 met als doel gebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de informatie die ze nodig hebben, terwijl ze nog op hun desktopapparaat aan het typen waren. Tegenwoordig vindt echter meer dan de helft van onze zoekopdrachten op mobiel plaats, met een heel andere manier van input geven, en andere interactie en limitaties van het scherm. Met dat in gedachten, hebben we besloten Google Instant te verwijderen en ons te focussen op manieren om Search sneller te maken en soepeler te laten werken op alle apparaten.” zegt een woordvoerder van Google aan Search Engine Island.

Auto Complete Fails


Het einde van een tijdperk want de automatische aanvulling zorgde regelmatig voor vreemde en ronduit lachwekkende aanvullingen. En het gaf ons ook inzichten waar onze medemens zich mee bezig hield::Andere artikels die je interessant zal vinden:
Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak