Sinterklaas vs Kerstman: 12x meer gezocht in Google




Je zal het zelf ook al gemerkt hebben. Kerstmis en de Kerstman worden al volop gepromoot in de winkels, terwijl de Sint steeds minder in de kijker wordt gezet. Maar is dat wel een goed idee? Uit statistieken van Google blijkt namelijk dat er in november en december van de voorbije 5 jaar zo'n 12 keer meer gezocht werd naar 'Sinterklaas' (blauw), dan naar de 'Kerstman' (rood).


Blijkbaar voelen Belgen en Nederlanders er dus (veel) meer voor om met de kindjes naar de Sint toe te trekken dan naar de Kerstman. De Sint vult dan ook al veel langer de kinderschoentjes, terwijl de Kerstman nog maar sinds kort deel uitmaakt van onze kersttradities.

Wist je dat de Amerikanen de Kerstman "Santa Claus" hebben bedacht op basis van onze Sinterklaas? En dat de Kerstman zoals wij hem nu kennen, met het typische rode pak en zijn rendieren, gevormd werd door het marketingteam van Coca Cola als een stunt?! 

Hoe meer leuke dingen iedereen doet om deze donkere wintermaanden op te vrolijken, hoe beter. Maar wil je echt scoren bij je publiek, dan wacht je beter met de Kerstman tot de Sint weer terug naar Spanje vertrokken is. 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak