Sinterklaas vs Kerstman: 12x meer gezocht in Google
Je zal het zelf ook al gemerkt hebben. Kerstmis en de Kerstman worden al volop gepromoot in de winkels, terwijl de Sint steeds minder in de kijker wordt gezet. Maar is dat wel een goed idee? Uit statistieken van Google blijkt namelijk dat er in november en december van de voorbije 5 jaar zo'n 12 keer meer gezocht werd naar 'Sinterklaas' (blauw), dan naar de 'Kerstman' (rood).


Blijkbaar voelen Belgen en Nederlanders er dus (veel) meer voor om met de kindjes naar de Sint toe te trekken dan naar de Kerstman. De Sint vult dan ook al veel langer de kinderschoentjes, terwijl de Kerstman nog maar sinds kort deel uitmaakt van onze kersttradities.

Wist je dat de Amerikanen de Kerstman "Santa Claus" hebben bedacht op basis van onze Sinterklaas? En dat de Kerstman zoals wij hem nu kennen, met het typische rode pak en zijn rendieren, gevormd werd door het marketingteam van Coca Cola als een stunt?! 

Hoe meer leuke dingen iedereen doet om deze donkere wintermaanden op te vrolijken, hoe beter. Maar wil je echt scoren bij je publiek, dan wacht je beter met de Kerstman tot de Sint weer terug naar Spanje vertrokken is. 

Ontdek de nieuwe generatie Smart-Sites

Beter scoren online?

​​​​​​​Wij helpen u  graag verder.