7 tips om goed voorbereid aan e-commerce te beginnen


Je hebt producten of diensten die je graag online wilt verkopen? Dan heb je een goede webshop nodig. Alleen moet je de juiste vinden om je te helpen jouw doelstellingen zo goed(koop) mogelijk te bereiken. Er zijn letterlijk 1000’en platformen om uit te kiezen. Daarom is het belangrijk om in de eerste plaats stil te staan bij deze 7 zaken:

Publiek 

Aan wie ga je online verkopen? Wil je je bestaande klanten online bedienen of wil je een nieuwe doelgroep te bereiken? Heb je al een plan of een manier om die doelgroep online te bereiken? Een goede webshop bouwen die past bij je doelstellingen kost geld en dat moet je zo snel mogelijk zien terug te verdienen. Begin je vanaf 0 met iets te verkopen online? Dan is het in de eerste plaats zeer belangrijk dat je een goede manier hebt om een breed publiek te bereiken met je verhaal. Een Smart-Site kan je hier op een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier bij helpen. 

Voorraad 


Houd rekening met de grootte van je voorraad. Veel ec-ommerce platformen worden duurder naarmate je meer voorraad erin opneemt. En dan zijn er nog heel wat systemen die goedkoop zijn om te starten, maar die dan wel een stuk van de marge vragen per verkocht product. Hoe ver wil je gaan?

Digitaal of fysiek 


Ga je digitale producten en diensten verkopen of wil je echt fysieke goederen leveren? Hoe ga je om met het leveren van die producten? Is jouw organisatie hierop voorzien? Dit is namelijk een business op zich. Het is goed om weten dat er bedrijven zijn die zich hierop focussen om jou hiermee te helpen. 

Betalingsmethode


Afhankelijk van hoe jij je geld wilt ontvangen zijn er heel wat manieren om je klant online te laten betalen. Doe je dit bij bestelling of bij levering? Of 50 / 50? Er zijn heel wat betalingsmethodes die ook een prijs kosten per transactie.

Beheer


Wie zal de webshop beheren? Ben je van plan om regelmatig nieuwe producten toe te voegen of te verwijderen? Of wil je zelf afbeeldingen en informatie aanpassen? Het kost heel wat tijd en geld om dit steeds door een (externe) beheerder te laten doen. Kies daarom een systeem dat het toelaat om zelf op een eenvoudige manier aanpassingen te doen. Bij voorkeur via een app op je smartphone!

Ondersteuning


Kies een systeem waar je eenvoudig hulp voor kan vinden als er een probleem zou zijn. Kiezen voor een exotisch platform -waarbij je maar een handvol bedrijven hebt om je te helpen- of nog erger: een lokaal ontwikkeld platform door een lokale onderneming, zal altijd leiden voor hoge setup- en (onverwachte) onderhoudskosten. Zo betaal je op termijn een veelvoud van de initiële prijs.

Budget


Tot slot is het belangrijk om je wensen en je budget op dezelfde lijn te krijgen. Veel verwachten terwijl je niet het juiste budget voor ogen hebt zorgt voor teleurstellingen. Anderzijds hoeven hoge verwachtingen niet gelijk te staan met een hoge kost. Geef in alle open en eerlijkheid aan hoeveel budget je over hebt om dit te bereiken.

Als je op deze vragen al een antwoord hebt: Proficiat! Je staat al verder dan 8/10 van de Belgische ondernemers die zich onvoorbereid in de e-commerce storten, met heel wat onvoorziene kosten en frustraties als gevolg. Stelt je webdesigner bij de gesprekken over je webshop deze vragen niet? Kom dan gerust een keer bij ons langs voor een vrijblijvende kennismaking

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak