De 7 conclusies van het Unizo Ondernemersforum | Brabanthal | Leuven


Een half jaar geleden werd ik door Yves Steyaert van Unizo Vlaams-Brabant gevraagd of ik de tips uit onze Google-Infosessies op een praktische manier kon brengen in een kort traject van 5 lessen van elk 2 uur. Aangezien ik me steeds meer thuis voel voor een publiek van ondernemers te spreken, leek me dit een leuke uitdaging. En een uitdaging werd het zeker. Het verschil tussen ondernemers informeren over onze visie en strategie ten opzichte van hen echt praktisch te begeleiden, was zeer groot. Het werd een leerrijke ervaring voor zowel de deelnemers als voor mezelf. Mijn plan is deze lessen door te trekken naar opleidingen voor al onze UP-TO-DATE klanten.Deze 5 thema's kwamen aan bod:
 1. Kennismaking en analyse eigen website in Google vs belangrijkste concurrenten
 2. SEO-analyse en intro belangrijkste Google-diensten om beter te scoren online
 3. Communicatie online en structurele opmaak
 4. Social media voor je bedrijf
 5. Het belang en toepassen van nieuwsbrieven in Mailchimp

Ondertussen heeft Jo Vannitsem van Unizo Limburg me ook gevraagd om dit voor Unizo Limburg te organiseren. De datums voor deze sessies moeten nog vastgelegd worden, maar als je op de hoogte wil gehouden worden kan je mij daar hier een bericht over sturen.

De deelnemers van het Ondernemersforum Vlaams-Brabant & Brussel zijn na de laatste les van afgelopen maandag met deze 7 conclusies aan de slag gegaan:

1 Goed gezien en gevonden worden online start bij Google zelf


Door al je informatie in één website te verzamelen en te hopen dat Google je zo zal 'ontdekken' en laten zien online pak je het aan zoals webdesigners dat meer dan 10 jaar geleden ook al deden. Door in te zetten op de juiste diensten van Google zal je veel beter opvallen in de ogen van Google.

Klik hier voor meer info.

2 Een website alleen is niet meer genoeg


Door passief af wachten tot je doelgroep je via de zoekmachine van Google zal vinden mis je een enorm stuk van de markt. Succesvolle bedrijven profileren zich vandaag pro-actief naast hun website via Social media kanalen een nieuwsbrieven. Door met je boodschap naar buiten te komen zorg je ervoor dat mensen je al 'leren kennen' voor ze je zelfs ontmoeten.

Klik hier voor meer info.

3 Bekijk het internet niet als een commercieel medium


Het internet is in de eerste plaats bedacht om kennis te delen met anderen, niet om bedrijven te helpen groeien. Als jouw website nog steeds een vertaling van een papieren folder naar een digitale folder in plaats van een archief van de kennis die jij bezit laat je heel wat kansen liggen. Google heeft namelijk als doel om goede antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de zoekmachine. Een commerciële boodschap zal dan ook zelden hoog scoren in de zoekresultaten. Deel je kennis met de wereld en je zal eenvoudig een groot publiek online bereiken en beter scoren online.

Klik hier voor meer info.

4 Gebruik systemen en apps die zich al bewezen hebben


We komen regelmatig nog bedrijven tegen die hun vertrouwen leggen in lokale webdevelopers of programmeurs die zelf een systeem hebben ontwikkeld om een website of een toepassing in te maken. Vaak klinkt het mooi om zelf vanaf 0 alles te mogen bedenken, maar in werkelijkheid blijkt dit zelden een succesvolle of betaalbare zaak te zijn. Maak gebruik van de tools die al bestaan. Het aantal toepassingen die al beschikbaar zijn en zich al miljoenen keren bewezen hebben is echt enorm.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste tools.
Klik hier om je gratis in te schrijven voor een infosessie in jouw buurt.

5 Laat regelmatig iets van je horen


Als je een lange tijd niets van jezelf laat horen zal je stilaan vergeten worden. Deel daarom op regelmatige basis een artikel of bericht online. Zo heb je de grootste kans om Top of Mind te blijven bij je doelgroep en vooral bij je bestaande klanten.

Klik hier voor een overzicht van al onze artikels.

6 Verzamel emailadressen


Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan zijn dat die persoon vandaag nog geen behoeft heeft waar jij een antwoord op hebt maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met uitsluitend commerciële boodschappen. Dit zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste boodschappen die mensen verwachten.

7 Verzamel reviews


De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in de beslissing van aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien maar het is uiteindelijk je reputatie (mening van anderen) die bepalend is voor je succes. Ga hierbij uiteraard zoveel mogelijk uit van Google Reviews ;-)

Klik hier voor enkele testimonials van onze deelnemers en klanten.
Klik hier voor een overzicht van al onze Google Reviews.

Zelf weten hoe je eenvoudig beter gezien en gevonden kan worden online? Schrijf je dan in voor één van onze Google infosessies die we samen met Tesla organiseren.Uitzonderlijk zal er op 22/02 een avondseminarie plaatsvinden in de nieuwe Tesla Store van Hasselt (officiële opening 18 januari) waar u vanaf 18:00 welkom bent. 

Dit kan u verwachten tijdens onze events:


Eenvoudig hoger staan in de zoekresultaten van Google 

Een website alleen is niet meer genoeg om goed gezien en gevonden te worden online. Iedereen gebruikt Google en (bijna) iedereen is actief op social media. Het wordt steeds belangrijker om in te zetten op deze digitale media met je bedrijf.  Alleen lijkt dat vaak een kostelijk en tijdrovend verhaal. Wij brengen een duidelijk verhaal waar u meteen mee aan de slag kan. Tot slot tonen wij hoe u met onze strategie dankzij een Smart-Site in één klik overal automatisch up-to-date bent en bereik je een veel groter publiek online.

Nuttige tips om veel meer uit je smart-phone te halen

De smart-phone is niet meer weg te denken uit ons leven. Iedereen heeft er ondertussen wel één op zak. Maar weet u ook echt het meeste uit dit toestel te halen? Wij geven u een hele boel handige tips om efficiënter om te gaan met uw smart-phone en helpen u zo dagelijks veel tijd te besparen. 

Wat kan een slimme auto van Tesla voor je bedrijf betekenen? 

De elektrische geautomatiseerde wagens van Tesla rijden ondertussen al een tijdje rond op onze wegen. Ervaar zelf hoe het voelt om te rijden in één van hun innovatieve wagens tijdens een testrit!
  Het afgelopen jaar hebben we meer dan 1000 ondernemers ontvangen tijdens 65 seminars die we onder andere in samenwerking met OfficenterUnizo en VKW hebben georganiseerd.

  Momenteel staan er 38 inspiratiesessies gepland voor 2018 voor diverse ondernemersverenigingen en bedrijven. Zelf op zoek naar een interessante spreker voor je event of vereniging? Contacteer me om de mogelijkheden te bespreken.

  Bekijk hier de reacties van onze deelnemers: 


  Aanbevolen voor jou

  Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

  Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

  Maak een afspraak

  Referentieblogs

  BEKIJK ALLES   >>

  In de kijker

  Updates

  Inschrijven Nieuwsbrief

  Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

  Wat anderen over ons zeggen

  NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

  Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

  Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

  Ontdek Meer

  Referentieblogs

  BEKIJK ALLES   >>

  In de kijker

  Updates

  Inschrijven Nieuwsbrief

  Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

  WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

  Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

  Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

  Maak een afspraak