Deze 5 tips helpen u op weg naar een succesvol najaar

De vakantie zit erop, iedereen is terug uit vakantie en het najaar komt eraan. Hoe bereid je je voor om deze periode goed in te zetten? Zorg ervoor dat je online opvalt, wees een flamingo in een vlucht duiven! Deze tips helpen je op weg naar een succesvol najaar.
Flamingo’s lopen al miljarden jaren rond op onze planeet, maar niet alle diersoorten hebben dat geluk. Hun geheim? Flamingo’s passen zich aan en evolueren mee met de wereld. Dat geldt ook voor merken en bedrijven: als je niet meegroeit en evolueert, zal je uiteindelijk uitsterven. Wees je hiervan bewust en speel hierop in, groei mee met de wereld en zet in op nieuwe ontwikkelingen.

1. Van storytelling naar storydoing: doe wat je zegt

Storytelling is een bekende term, waarbij je als merk of onderneming je verhaal vertelt. Storydoing betekent dat je dat verhaal ook effectief naar buiten brengt en doet wat je zegt. Dat vergroot de geloofwaardigheid en de authenticiteit van een merk. De storytelling vertaalt zich naar storydoing en dat gebeurt door alle facetten (intern: werknemers, communicatie en extern: communicatie-uitingen, boodschap, acties) in kaart te brengen. Stap voor stap ga je na waar je effectief doet wat je zegt en hoe je dit kunt verbeteren. Als jouw acties bewijzen dat je het beste met de klant voor hebt, dan vergroot dat je geloofwaardigheid.

2. Personaliseer

Om de concurrentie af te schudden en zo meer bereik en conversie voor jouw merk te genereren, moet je weten wat je doelgroep beweegt. Inspelen op de interesses van de doelgroep is één van de manieren om te overleven in de online wereld. De doelgroep gaat zich zo beter kunnen identificeren met jouw merk of bedrijf.

3. Gebruik videocontent

Het wordt wel vaker gezegd: video is belangrijk. 72% van de consumenten bekijkt liever een video over een product of merk dan een tekst. Video's worden ook beter onthouden. Video’s zorgen voor een hogere betrokkenheid en CTR (click-through-rate). Als je bijvoorbeeld een link deelt van een blogbericht met videocontent, is de kans groter dat je volgers dit gaan lezen dan wanneer het gaat om een blogbericht met platte tekst en afbeeldingen.
Vergeet dus zeker niet om in te zetten op video, maak bijvoorbeeld een leuke video over het bedrijf of over een product. Je kunt ook tips & tricks delen of korte demo’s geven.

4. Adverteer op Tinder

Het klinkt misschien gek, maar door te adverteren op Tinder trek je andere volgers aan én kun je polsen naar de interesse in je merk of bedrijf. De kans is groot dat je de eerste bent in jouw branche die Tinder gebruikt; hallo, flamingo! Het principe van Tinder wordt gehanteerd; als je een ‘like’ krijgt en dus matcht, kun je bekijken welke profielen interesse tonen in jouw merk of bedrijf. Je kunt er ook een call-to-action aan koppelen, bijvoorbeeld link naar jouw website of Facebookpagina. Dat kan echter alleen in het informatievak, dat zichtbaar is na het openen van een profiel. Daarbovenop kan je je match persoonlijk aanspreken.

Bij dit soort advertenties is de hoofdafbeelding enorm belangrijk. De inleidende tekst moet de potentiële match verleiden. Waarom zijn jullie de perfecte match? Wat heb je te bieden? Wat zijn jouw interesses? Je kan je Instagram profiel en Spotify koppelen aan je Tinder profiel, om zo een beter beeld te geven van jouw merk of bedrijf. Tip: kies een favoriet nummer via Spotify dat echt past bij je merk of bedrijf.

Wat wordt gecommuniceerd? Bedrijven communiceren vooral over events, opendeurdagen en wervingen. Hier doet Tinder dus dienst als informatie- en wervingskanaal. Maar ook profielen die leiden naar een specifieke pagina in de website, zoals een downloadbaar bestand of een inschrijfpagina - zijn aanwezig op Tinder.

5. Alles begint met online vindbaarheid

Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Online vindbaarheid is belangrijk, zeker als je nieuwe klanten wilt bereiken. Zorg ervoor dat je beter vindbaar bent dan de concurrenten, zodat jij met de bezoekers (én potentiële klanten) gaat lopen. Online vindbaarheid is vandaag veel breder dan enkele jaren geleden. Niet alleen de content, maar ook de technische onderbouw en de aanwezigheid op verschillende social media zijn belangrijk. Google voert enkele keren per jaar updates uit die het algoritme veranderen, zorg dus voor een website die up-to-date is en die niet afhankelijk is van die updates.
Lees hier meer over de laatste Google update van begin augustus.

Wat moet je onthouden? 

Als je deze tips inzet en blijft meegroeien met de digitale wereld, is de kans groot dat jouw merk of bedrijf niét uitsterft en zoals de flamingo jarenlang zal meegaan.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis analyse van uw online aanpak of om een seminarie voor uw bedrijf of klanten te organiseren.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak