Google is vandaag jarig! Een overzicht van 20 jaar Google.


Google heeft ons leven de afgelopen 20 jaar drastisch veranderd en ze zijn van plan om dat te blijven doen. Google Search, YouTube en Google Maps zijn de bekendste Google producten, maar Google doet meer. Veel meer.

Zo doet Google er alles aan om ons leven gemakkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld een hotel boekt via je Gmail account zet Google die gegevens meteen in jouw Google Agenda. Handig!

Maar het gaat veel verder dan dat. Google heeft ons leven de voorbije jaren niet alleen gemakkelijker, maar ook echt beter gemaakt. Ze ondersteunen de gezondheidszorg met artificiële intelligentie, willen de hele wereld voorzien van internet met Google Project Loon én ze zijn zelfrijdende auto's aan het ontwikkelen. Ze hebben ondertussen de krachten met Elon Musk en SpaceX gebundeld om met behulp van satellieten de wereld te voorzien van ononderbroken internet.
Het is onze missie om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. - Google

De impact van Google op ons leven


Google heeft ons leven en de wereld veranderd. Hoe? Als pionier van verschillende diensten waar we vandaag niet meer zonder kunnen en door in te zetten op innovatie en vernieuwing.

Google Search

Google Search zorgde ervoor dat alle informatie die op het internet beschikbaar was ook daadwerkelijk gevonden kon worden. Sindsdien is de zoekfunctie van Google onmisbaar geworden in ons leven. 'Googlen' is zelfs een veelgebruikt werkwoord geworden.


Gmail

Gmail is de e-mail service van Google. Google zorgde met Gmail voor een mailbox mét opslagruimte. Raar maar waar moesten we voor Gmail al onze e-mails verwijderen, dankzij Gmail was dit verleden tijd!

YouTube

YouTube heeft de manier van video's kijken drastisch veranderd. Door de jaren heen zijn we veel meer video's gaan bekijken, maken en sharen. Video is helemaal ingeburgerd en is vandaag de dag zelfs het belangrijkste online communicatiemiddel.

Google Maps

De meeste mensen kunnen hun weg aan de overkant van de straat niet meer vinden zonder Google Maps. Door verkeersgegevens en lokale gegevens van het openbaar vervoer op te nemen, is Google Maps uitgegroeid tot de belangrijkste navigatie-app op onze smartphone. Google Maps was daarnaast de eerste navigatie-app die alle informatie, lokaal en nationaal, opnam.

Google Home 

Google Home is de grote tegenhanger van Amazon Alexa en Apple HomePod. Het is een slimme speaker die met zijn mooi design perfect in de huiskamer past. Google Home maakt gebruik van spraaktechnologie en is nu volledig geïntroduceerd in Europa. Dit apparaat zal ons leven nog gemakkelijker maken, omdat we zonder onze smartphone of laptop Google kunnen raadplegen. En Google Home beantwoordt, net zoals Google Search, àl onze vragen.


Handige apps voor moderne ondernemers

Voor al deze diensten heeft Google heel wat handige apps bedacht die op elk toestel werken. Wij hebben een overzicht gemaakt van Google apps en vele anderen, waarvan wij denken dat ze niet mogen ontbreken op het toestel van elke moderne ondernemer.

Artificiële intelligentie en robotica

Google heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie om de bestaande producten te versterken en nieuwe te ontwikkelen. De meeste projecten, van Project Loon tot Google Glass en zelfs Project Allo, zijn afhankelijk van AI-onderzoek en middelen. Google gebruikt artificiële intelligentie ook voor wetenschappelijke doeleinden, om geneeskunde en gezondheidszorg te verbeteren.

Google en de klimaatverandering

Google is op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf en de wereld te redden. Google gebruikt AI voor de datacenters van Google als potentieel om de energie-efficiëntie aanzienlijk te verbeteren en de totale uitstoot te verminderen. De datacenters van Google gebruiken 40% minder energie dankzij AI. Dit heeft ook andere bedrijven, die in de cloud van Google werken, geholpen om hun eigen energie-efficiëntie te verbeteren. 
"We gebruiken machinaal leren om minder energie te verbruiken en een van de grootste uitdagingen van allemaal aan te gaan - klimaatverandering"

Project Loon

De missie van Project Loon is de hele wereld voorzien van internet. Dus ook de arme of moeilijk bereikbare gebieden. De internetballonnen stijgen tot in de stratosfeer en blazen zichzelf daar op. Ze zijn voorzien van een parachute die ervoor zorgt dat ze, wanneer ze toe zijn aan vervanging, zacht op het aardoppervlak kunnen landen. Onder de ballon hangt een soort box, dit zorgt voor de internetverbinding. Momenteel voorzien de ballonnen gebieden in Puerto Rico, India en Sri Lanka van internet.

Google Drones - Project Wing

Project Wing wil de pakjesbezorgers vervangen. De bestelde pakketjes worden met een drone verzonden, die het pakje veilig bij het bezorgadres levert. Minder files, uitstoot, en snellere levering! Dat klinkt ons als muziek in de oren. 

Project Lacquerd

Met project Jacquerd wil Google op onzichtbare wijze dagelijkse objecten omzetten in interactieve oppervlakken. Eén onderdeel ervan is het integreren van onderdelen van de smartphone in onze kledij. Zo hebben we onze smartphone altijd en overal bij de hand.


Wij bestaan in januari zelf 4 jaar!

En om dat te vieren organiseren we in samenwerking met de PXL een Music for Life actie. Wij geven namelijk GRATIS Smart-Sites of Smart-Blogs weg voor 4 goede doelen! Wat moet je hiervoor doen? Bekijk dit filmpje, contacteer ons en wij doen de rest!
Contacteer ons en maak kans op een gratis Smart-Site

Wat is een Smart-Site?
Een Smart-Site wordt volledig gemaakt met behulp van Google diensten. U kan via een app op uw smart-phone, per mail of via computer nieuwe berichten plaatsen die dan met 1 druk op de knop automatisch gepost worden op al uw social media en in een geautomatiseerde nieuwsbrief uitgestuurd worden. U kan met het label 'nieuwsbrief' aangeven of er effectief een nieuwsbrief mag vertrekken.

Wat is een Smart-Blog?

Een smart-blog vervangt de nieuwspagina van uw bestaande website zodat u veel efficiënter en overzichtelijker om kan gaan met nieuwsberichten. In dit geval zou dat dus de vacature-pagina worden. Je kan ze ook veel gemakkelijker beheren met meerdere personen die met een app of zelfs via mail nieuwe berichten kunnen sturen naar de smart-blog.

Bovendien zorgt deze ervoor dat uw zoekresultaten niet enkel afhangen van een website, maar dat ze ook daadwerkelijk via Google-services verlopen. Zo verliest u in de toekomst nooit meer zoekresultaten bij een verandering van de website en scoren ze snel veel beter in Google.

Belangrijkste troeven van onze strategie

  • zoekresultaten lopen rechtstreeks via Google-diensten 
  • geen onderhoudscontracten of bijkomende kosten 
  • nieuwe berichten kunnen via smart-phone of per mail gedeeld worden 
  • nieuwe berichten worden automatisch gedeeld met social media 
  • nieuwe berichten (kunnen) automatisch verzonden worden via een nieuwsbrief per mail
  • 1-malige setup - Een Smart-Site heb je voor altijd en blijft voor altijd up-to-date
  • Gratis maandelijkse opleiding in onze kantoren te Hasselt voor al onze klanten 


Klik hier voor enkele voorbeelden uit onze referenties


Bekijk hier enkele getuigenissen van klanten uit verschillende sectoren die met onze aanpak een groot publiek weten te bereiken:


Klik hier voor meer dan 250 positieve Google-Reviews over onze strategie en dienstverlening.

Contacteer ons en maak kans op een gratis Smart-Site


Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak