Amper 3% van de bedrijven is volledig mee met digitalisering


Digitale transformatie dwingt organisaties hun business te hervormen. En dat doen ze blijkbaar te weinig. Dat blijkt uit een onderzoek dat Dell en Intel in 2018 bij 4200 ondernemingen in 42 landen hebben gevoerd. Wie niet mee is – en dat gaat over 19% van de Belgische ondernemingen – geraakt hopeloos achterop. Ondernemingen die niet evolueren zullen steeds meer moeite hebben om hun doelstellingen te bereiken of zelfs de juiste werknemers aan te trekken.

Maar er is meer: maar liefst 42% van de Belgische ondernemingen is bezorgd dat ze in de komende vijf jaar niet meer aan de veranderende verwachtingen van de klant kunnen voldoen. Daarom is het tijd voor actie. Hoe u dat doet leest u in dit artikel.

Tijd voor digitale actie

Digitalisering heeft de laatste jaren tot heel wat disruptie geleid. Niet elke onderneming blijkt daar een antwoord op te kunnen bieden. Maar liefst 4 op de 10 Belgische bedrijven vrezen dat ze binnenkort buitenspel worden gezet door nieuwe, innovatieve spelers. Tijd voor actie zou u dan denken… alleen blijft die actie bij de meeste Belgische ondernemingen uit.

Bij amper 3% van de Belgische bedrijven zit de digitale transformatie volledig ingebakken in het DNA van het bedrijf, zij zijn echte digitale leiders. Digitale adopters (15%) hebben een digitaal plan en hebben investeringen en innovaties doorgevoerd. Tot die twee categorieën horen de bedrijven die nu een competitief voordeel aan het uitbouwen zijn ten opzichte van hun concurrenten. 26% van de bedrijven in ons land hoort bij de digitale evaluators en kijkt de kat wat uit de boom. Ze willen in de toekomst wel investeren in digitalisering. De digitale followers (37%) beginnen voorzichtig plannen te maken, maar doen voorlopig heel weinig (te weinig) investeringen. 19% riskeert hopeloos achterop te geraken. Ze hebben geen digitaal plan en maar beperkte initiatieven of investeringen.


Online gezien worden én inzetten op digitale trends


Succesvolle bedrijven zorgen ervoor dat ze goed gezien worden door hun doelgroep en klanten. Zij profileren zich online door actief in te zetten op social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIN, Pinterest en door regelmatig een nieuwsbrief te versturen in de vorm van een e-mailing. Alleen kost dat vaak te veel tijd, kennis en geld om hier op een correcte en professionele manier op in te zetten. Een Smart-Site of een Smart-Blog maakt het gemakkelijk om automatisch in te zetten op de belangrijkste Google-diensten, social media en nieuwsbrieven. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat u als ondernemer inspeelt op de technologische trends, zoals voice search, augmented en virtual reality, drones en veel meer. 

Bij UP-TO-DATE WebDesign zien we het als de onze voornaamste taak om bedrijven te tonen wat de mogelijkheden zijn en hoe technologie hen kan helpen beter te presteren. En dat is voor elk bedrijf mogelijk en noodzakelijk, ook voor een eenmanszaak.

Ontdek tijdens onze lunchseminars hoe uw bedrijf online terrein kan winnenTijdens onze seminaries maakt u kennis met de belangrijkste Google diensten en social media kanalen die u zullen helpen om voor lange tijd een breed publiek te bereiken met uw boodschap. We tonen wat de toekomst van het internet voor u in petto heeft en hoe u nu in kan zetten op de juiste tools en apps om klaar te zijn voor die toekomst. Tot slot tonen we hoe u met een Smart-Site of een Smart-Blog al deze diensten en social media automatisch en eenvoudig aan het werk kan zetten voor u. 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak