Corona miserie: blijf mensen online bereiken


De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het Coronavirus officieel uitgeroepen tot pandemie. Trump legt voor 30 dagen een inreisverbod op voor alle Europeanen, evenementen worden massaal afgelast en de Belgische minister van volksgezondheid raadt aan om zeker 7 dagen 'in uw kot te blijven' als je je verkouden voelt. Start-ups worden gewaarschuwd dat 'winter is coming', filmpremières en voetbalwedstrijden worden uitgesteld, beurzen worden geschrapt en Italië blijft gesloten voor de wereld.

Het mag duidelijk zijn: het einde van deze crisis is nog niet in zicht. Ondernemingen die afhankelijk zijn van beurzen, netwerkevents of publieke bijeenkomsten van welke soort dan ook, mogen zich opmaken voor een pittig jaar.

Wat zal dit betekenen voor jouw bedrijf?


Nu de buitenwereld steeds meer afgesloten wordt, doden we de tijd met smartphones, tablets en laptops. Tijdens de stormen van dit voorjaar zaten we ook veel meer online dan gemiddeld. Nu beurzen en evenementen massaal afgelast worden moet je je online activiteiten wel stevig opkrikken om het tekort aan publiciteit goed te maken.

Naamsbekendheid en reputatie worden belangrijker dan ooit. Mensen moeten met jou samen willen werken en niet enkel met je product of dienst.

Dit is het uitgelezen moment om artikels, verhalen en informatie aan te bieden aan jouw doelgroep. Met of zonder Corona: online aanwezigheid zou anno 2020 een prioriteit moeten zijn. Bedrijven die hier in het verleden werk van hebben gemaakt, zullen daar nu de vruchten van plukken.

Tijdens een recente lezing heb ik het zo uitgelegd:


Om dit goed aan te pakken sta je best eerst stil bij deze 6 vragen:

  • Wie is je doelgroep? 
  • Wat interesseert hen? 
  • Wat doet je concurrentie? 
  • Waar staat je bedrijf voor? 
  • Wat is je onderscheidend vermogen? 
  • Hoe koppel je de interesses van je doelgroep met jouw verhaal? 

Met de antwoorden op deze vragen kan je aan de slag om een strategie uit te werken. Voer deze consequent uit en de resultaten volgen vanzelf. Blijven communiceren is de boodschap. Zo blijven je klanten aan je denken en zullen ze niet zomaar naar een concurrent stappen.

Hulp nodig met je website, social media of online advertenties? We komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek over je huidige aanpak en een presentatie van onze Google-strategie.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak