Aan de slag met e-mailmarketingOpen een random mailbox en daar tref je Sonia van Luminus, Sara van Zeb of misschien zelfs Emiel Jans van UP-TO-DATE Webdesign. Open je altijd deze mails? Wellicht niet, maar je hebt ze wel gezien en ergens in je hersenen is deze micro-seconde geregistreerd.

Grijp de aandacht met een e-mail

Zo'n mail hoeft niet veel inspanning te kosten, maar bezorgt jouw bedrijf wel een maximum aan resultaat: aandacht. Zoals je tegenwoordig contact houdt met jouw vrienden en familie door een appje te sturen, houd je contact met jouw klanten via e-mail. Zo blijven jouw klanten betrokken. Je laat hen niet los. Hoog tijd om e-mailmarketing in te zetten binnen jouw communicatie met deze 3 C's.

Collect

Geen likes of volgers, maar e-mailadressen. Deze verzamel je via jouw website en je klantenbestand. Maak het jouw bezoekers gemakkelijk, voorzie op jouw homepage:

  • een directe call-to-action;
  • een button om op te klikken;
  • informatie over wat de inschrijvers kunnen verwachten.

1000 emailadressen hebben meer waarde dan 1000 volgers. Social media laten je nieuwe content niet aan al je volgers zien. Integendeel, het wordt steeds moeilijker om gratis je eigen volgers te bereiken. Dat zit met een email anders in elkaar. Tenzij je in de spam belandt, zullen je ontvangers op zijn minst jouw naam en onderwerp zien en dus aan je denken.

Create

Een nieuwsbrief opstellen neemt wel wat tijd in beslag.

Indien je een smart-site bezit: don't worry, you're taken care of. Een smart-site kan immers automatisch de inhoud samenstellen en volgens de door jou gekozen frequentie nieuwsbrieven naar je klanten versturen. Gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend.


Wil je zelf (manueel) een nieuwsbrief maken, vertrouw dan op een tool zoals Mailchimp. Deze tool maakt het eveneens gemakkelijk om een mailing op te stellen en te versturen naar je adressenbestand.

Wat betreft inhoud ben jij volledig in charge. Onze 3 tips:

  • Je titel is de belangrijkste boodschap: Veruit de meeste ontvangers zullen je mail niet openen, dus het is belangrijk om de kern van je boodschap duidelijk te vertalen in de titel. 
  • Een persoonlijke aanspreking in je e-mail geeft net dat tikkeltje extra aan jouw mail. Iedereen is uniek, toch? Mail je regelmatig met klanten? Dan is het een goede zaak om hen ook persoonlijk aan te spreken.
  • Vul je e-mail met jouw bedrijfsnieuws, vacatures, upcoming events, nieuwe producten, tips, speciale acties of wedstrijden, testimonials van jouw klanten, … Alles wat jouw klanten kan boeien.

E-mail has an ability many channels don't: creating valuable, personal touches at scale

David Newman


Connect

De nieuwsbrief is jouw connectie met jouw (potentiële) klanten. Hoe vaak gebruik je deze communicatielijn?

  • Zo vaak als het kan, op maat van jouw bedrijf en de hoeveelheid aan "nieuws" die je zelf kan delen. Kies er bijvoorbeeld voor om 2 wekelijks of maandelijks jouw nieuwsbrief te versturen. Zorg ervoor dat de inhoud altijd waardevol is voor de ontvanger.
  • Ga niet onder elke steen zoeken om jouw e-mail te vullen. Soms is het ook in e-mailmarketing komkommertijd.
  • Plan geruime tijd op voorhand jouw content voor alle communicatiekanalen en selecteer relevante inhoud voor jouw nieuwsbrief. Een contentkalender kan hierbij van pas komen.
  • Je kan meten hoe vaak je e-mail gelezen is en hoeveel keer er geklikt werd op de ingevoegde links. Op basis van jouw resultaten, kan je de inhoud eventueel bijsturen en steeds meer succesvolle connecties leggen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak