In onze buurlanden werden de LinkedIn stories al enige tijd geleden uitgerold, nu is het in België ook eindelijk zover. Hét professioneel netwerkplatform heeft er in België een nieuwe feature bij en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Ondanks dat stories ingeburgerd zijn in onze leefwereld, gebruiken ondernemers het nog veel te weinig. Wij laten alvast zien welke impact je ermee kan creëren en hoe jij LinkedIn Stories kunt inzetten voor jouw bedrijf.
De voordelen van LinkedIn Stories
In 2016 kwam Instagram op de proppen met (uitgelichte) stories, een knipoog naar hun toenmalige concurrent Snapchat. Wat bleek? Gebruikers besteedden zo veel tijd aan het bekijken van stories en video's, dat de toename met maar liefst 80 procent steeg. De Stories brengen veel opportuniteiten met zich mee voor ondernemers en content creators:
- Je laat jouw netwerk op een informele manier meekijken met je dagelijkse activiteiten. Dat is niet alleen voor jou weldadig maar ook voor jouw kijkers want zij krijgen op hun beurt inspiratie van jouw manier van werken.
- Je gunt jouw netwerk een professionele, maar vooral een authentieke blik achter de schermen.
- Door actief content te delen groeit jouw community en blijf je actief contact zoeken met de 'like-minded'.
- Het versterkt je personal branding. Onbewust kunnen medewerkers actief mee participeren in het verspreiden van jouw employer brand.
Op zoek naar een gepaste manier om die samenwerking aan de haak te slaan? Je kan gemakkelijk bijhouden hoe vaak jouw story is bekeken en door wie, refereer even naar de post en het project en til zo jouw netwerk skills naar een hoger niveau. LinkedIn stories zijn toegankelijk voor iedereen met een account en zijn daarmee dus ontzettend budgetvriendelijk.
In dit coronatijdperk groeide het engagement op LinkedIn enorm. Dit is te danken aan het thuiswerk en de mogelijkheid om op dit platform toch verbonden te blijven. De netwerkmogelijkheid leverde zelfs drie keer zo veel engagement op posts dan normaal. Het resultaat is dan toch een positief keerpunt in deze periode voor gemotiveerde netwerkers.
Hoe werken LinkedIn Stories?
Al doende leert men. Wacht dus niet langer naar het perfecte moment om jouw onderneming in de kijker te zetten. Net zoals op Instagram, blijft jouw story 24 uur zichtbaar en wordt deze dan van het platform verwijderd.
Zo werkt het:
- Open de app en klik linksboven op het rondje 'Your story' met het plusteken.
- Geef LinkedIn toestemming om foto's en video's op te nemen, jouw media te raadplegen en audio op te nemen.
- Onderaan je scherm staat een ronde knop, door dit kort aan te tikken maak je een foto. Of hou de knop ingedrukt om een video op te nemen. LinkedIn videostories kunnen maximaal 20 seconden duren.
- Of voeg bestaande foto's toe door links op het foto-icoontje te klikken.
- Voeg nog even een catchy tekst of sticker toe en delen maar.
Nieuwe updates, trends, functies, en social media platformen evolueren aan een sneltempo. Het is vandaag de dag een hele uitdaging om steeds up-to-date te blijven in het ondernemingslandschap.
Aan de slag met LinkedIn Stories
Nu je weet welke de voordelen zijn en hoe het werkt, is het tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Wij geven je graag enkele tips die je meteen kunt gebruiken.
- Stel jezelf, je bedrijf en je medewerkers voor in een leuke video. Geen ingewikkelde montage, maar een spontane video met een korte, bondige voorstelling. Hel leuke is: jouw medewerkers kunnen zelf inloggen en zichzelf filmen via LinkedIn Stories. Jij zet de toon en zij vullen aan.
- Geef een blik achter de schermen: mensen houden van blikken achter de schermen. Heb je een meeting, ga je op verplaatsing of sta je op een werf? Maak enkele foto's ter plaatse of maak een korte video en deel het via LinkedIn Stories
- Dé kans voor user generated content. User wat? User generated content (kortweg UGC) is content gecreëerd door jouw klanten en leveranciers. Zet een challenge op, laat mensen hun ervaringen delen en ga actief op zoek naar berichten en foto's van jouw producten / diensten. Deel deze dan op je LinkedIn Stories!
- Social proof: deel referenties / berichten van tevreden klanten, klanten aan het woord, laat een klant jouw stories overnemen enzovoort. Op die manier zien
- Pas je content strategie aan: deel zowel content op je tijdlijn, als via de Stories. De wisselwerking zorgt voor een groter bereik. Varieer ook in onderwerpen: de ene keer deel je een product in de kijker, de andere keer ga je live of bied je een blik achter de schermen.
Conclusie: LinkedIn-verhalen? Ja graag!
Kortom: Investeer in LinkedIn-verhalen! Het maakt niet uit of je een particulier of een bedrijf in B2B bent, met behulp van verhalen kan je authentieker, dichterbij en meer ontspannen overkomen dan met de gebruikelijke marketingkanalen.
Met LinkedIn-verhalen kun je echte emoties overbrengen en sympathie creëren, je merk een gezicht geven en laten zien dat er mensen achter een product of idee zitten. Geef jezelf een stem en lever toegevoegde waarde die je doelgroep zal inspireren. Dit opent op de lange termijn meer verkoopkansen voor jou en dus ook meer omzet.