Welke invloed heeft webdesign op je SEO?


Er zijn heel van SEO-factoren waar je tegelijkertijd rekening mee moet houden als je de Google ranking van je site echt wilt verbeteren, naast het plaatsen van zoekwoorden en het maken van kwalitatieve en relevante inhoud. Dit omvat alles, van het webdesign, of website-ontwerp, tot het verbeteren van de snelheid van je website en het creëren van backlinks en meer.

In deze blogpost gaan we echter specifiek in op hoe webdesign en website ontwerpen je SEO-strategieën beïnvloeden. Ontwerpen die momenteel populair zijn, zijn er immers misschien maar voor een korte tijd.

Webdesign en SEO: hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Omdat webdesign zich bezighoudt met de visuele aspecten van een site en SEO zich bezighoudt met hoe een site wordt gevonden in Google, kunnen SEO en webdesign twee aparte zaken lijken. Dit is gedeeltelijk juist. Aan het eind van de dag kun je niet zomaar verwachten dat ontwerpers en SEO's dezelfde taken uitvoeren, toch?

Webdesign en SEO gaan echter veel meer hand in hand dan de meeste mensen beseffen. Een goed design kan slechte SEO verslaan en vice versa. Voor het grootste deel kan je het zo bekijken: sterke SEO trekt bezoekers naar je site, geweldig ontwerp houdt ze daar.


Als niemand je site ziet, dan hebben je investeringen het geen zin, en zelfs als je site hoog scoort in zoekmachines, zal het niet helpen als het slechte ontwerp klanten wegjaagt (wat op zijn beurt je rankings zal schaden).

Daarom wordt verwacht dat het gelijktijdig gebruik van zowel SEO als webdesign een aanzienlijke impact kan hebben op de winstgevendheid van je bedrijf online en het belang van webdesign en SEO kennen is een must als je van plan bent om je site in de nabije toekomst te vernieuwen/

Waarom is het ontwerp van je site belangrijk voor SEO?

1. Het kan je ranking verbeteren of verslechteren.

Wanneer een bedrijf een nieuwe site of rebranding lanceert, vergeten ze vaak 301-omleidingen in te stellen, waardoor hun SEO-voortgang van de ene op de andere dag verdwijnt. Aangezien 301-omleiding zoekmachines instrueert waar ze moeten zoeken naar een omgeleide pagina, veroorzaakt het niet instellen ervan een enorm verlies op uw zoekmachine-optimalisatie of zoekmachineoptimalisatie-inspanningen.

Bij UP-TO-DATE WebDesign maken we onze websites om deze reden 100% met Google diensten. In de toekomst hoef je geen rekening meer te houden met re-directs of het verlies van zoekresultaten. Je content blijft voor altijd up-to-date bij Google zelf. 


2. Er worden waardevolle bezoekers naar je website getrokken.

Het is één ding om de aandacht van mensen te trekken en een ander ding om potentiële en converteerbare klanten eruit te halen.

Het ontwerpen van een SEO-vriendelijke website kan uw bedrijf helpen nieuwe klanten aan te trekken en merkbekendheid op te bouwen. Hiervoor gebruiken we ontwerpprocessen, features, widgets, stijlelementen, beeldmateriaal en teksten die jouw doelgroep aanspreken.

Er zijn uitgebreid testen, onderzoek en expertise nodig om dit goed te doen. En omdat veel functies niet beschikbaar zijn op standaard CMS systemen, waarmee je je  eigen website zelf  kunt maken, is het het beste om een ​​professionele webdesigner in te huren, vooral als je site klanten op moet leveren.

3. De klanten die je hebt aangetrokken blijven op de site

Verkeer op je website is van cruciaal belang om te slagen en het gebruik van SEO-webdesign helpt je bij het bereiken van hogere rankings in zoekmachines. Google weet namelijk heel goed hoe websites ingedeeld moeten zijn om gebruiksvriendelijk en bezoekers aan te trekken. Als gevolg hiervan ben je beter zichtbaar voor (potentiële) klanten die op zoek zijn naar producten of services die vergelijkbaar zijn met de producten of services die jij levert. 

4. Je webdesign kan worden beïnvloed door SEO.

Optimalisatie van paginasnelheid en site-architectuur hebben bijvoorbeeld een directe invloed op hoe je de site ontwerpt wanneer je best practices voor SEO gebruikt. Zonder SEO zal je website moeite hebben om de gewenste positie in de zoekresultaten te bereiken.

Als het gaat om SEO-gericht websiteontwerp, kan het negeren ervan je geld, tijd en rankings kosten. SEO en webdesign gaan hand in hand omdat je website en het ontwerp ervan kunnen dienen als basis voor je SEO-strategie.

Heb je hulp nodig bij het bouwen van een SEO-geoptimaliseerde website voor je bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op en we helpen je graag verder.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak