10 parameters voor een hogere Google positie



Wil jij hoger scoren in de zoekresultaten op Google? Wil jij beter en sneller gevonden worden? Wil je dat jouw website beter scoort, zodat jouw klanten sneller op jouw website terechtkomen? Met deze 10 parameters helpen we jou alvast op weg. 

1. Gebruik de juiste zoekwoorden

Let's start at the beginning. Als je zoekwoorden niet goed zitten, dan kan je veel verkeer naar je website mislopen. Want consumenten houden ervan om producten en diensten op te zoeken alvorens ze iets aanschaffen. Het is dus belangrijk om vooraf een uitgebreid zoekwoordenonderzoek te doen. Door gebruik te maken van de zoekwoordenplanner van Google kan je zien welke zoekwoorden veel gezocht worden, en waar weinig concurrenten op bieden. Deze woorden kan je dan integreren op je website.


2. Zorg voor een duidelijke structuur met scroll breaks

Een goede paginastructuur bestaat uit tussentitels, alinea's en scroll breaks. Gebruik de hoofdingen om te vertellen waar je alinea over gaat en integreer scroll breaks in je blogberichten. Dit geeft lezers een 'pauze' van te veel tekst, en je gunt ze hierbij extra uitgebreide informatie. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een interne link, een video of Instagrampost weergegeven worden. Zo klikken ze door naar een ander artikel, wat weer zorgt voor meer pagina weergaven. Niet alleen je bezoekers, maar ook de zoekmachine zal je dankbaar zijn.

3. Voldoe aan het aantal tekens per blogbericht

Google heeft voldoende informatie om je pagina te analyseren als je minstens 200 woorden per blogbericht schrijft. Maar let op, de zoekmachine hecht meer belang aan kwaliteit dan kwantiteit. Schrijf dus altijd teksten die belang hebben voor je doelpubliek, inclusief belangrijke zoekwoorden.

Alles draait om content

4. Gebruik paginatitels

Door het belangrijkste zoekwoord in je title tag te plaatsen, vinden surfers snel je posts terug. Je title tag is je HTML-tag die zichtbaar is in de titelbalk van het browservenster. Deze tag is een aantrekkelijke, relevante titel die je webpagina meegeeft.


5. Publiceer consistent

Een site die regelmatig nieuwe artikels post, zal sneller door zoekmachines gevonden worden. Het is dé reden waarom je actief moet blijven voor je onderneming en doelpubliek. Door referenties en/of een blog toe te voegen, kan je hen actief blijven engageren.

6. Vergeet je meta description niet

Een meta description is een korte samenvatting van wat surfers kunnen verwachten op je website. De beschrijving, die je terugvindt op Google, overtuigt bezoekers om door te klikken naar je platform. Wij raden aan om voor elke pagina een andere meta description in te stellen. 



7. Gebruik zoekwoorden in een afbeelding

Een afbeelding trekt in één oogopslag de aandacht. Gepaard met een kwalitatieve tekst zullen bezoekers langer scrollen op je pagina en hierdoor stijgt de relevantie ervan. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een hogere score in Google. 

Ondanks dat zoekmachines nog geen afbeeldingen kunnen lezen, bestaat er een handig trucje om dit toch te optimaliseren. Een Alt tag is een kleine beschrijving die je toekent aan je afbeelding. Tijd om de Alt tag, de bestandsnaam en titel te combineren dus. Met deze specifieke zoekwoorden voor beelden wordt je zelfs sneller gevonden in Google afbeeldingen.



8. On- en offpage optimalisatie

Onpage seo-optimalisatie kijkt na of de inhoud van je webpagina's kwalitatief zijn. De zoekmachine evalueert met andere woorden of de pagina's aansluiten op de zoekintentie van de surfers. Dit doen ze aan de hand van de inhoud, zoekwoorden, pagina titels, alt tags, (sub)headings, meta tags en interne links.

Offpage seo-optimalisatie verwijst naar alle andere activiteiten naast je website die je toepast om een hogere ranking te bereiken. Denk maar aan linkbuilding, sociale media , lokale zoekwoorden en backlinks. Dat laatste zijn urls afkomstig van andere websites die verwijzen naar jouw website.

9. Algoritme updates

Wist je dat Google elke twee à drie maanden een update uitvoert van zijn algoritmes? Handig, want zo kan je je ranking behouden of verhogen. Het algoritme Google Penguin beoordeelt de kwaliteit van links tussen websites en beoordelingen. Wanneer je links naar de website tegen de richtlijnen zijn, dan zal je website minder goed scoren. Maar dat betekent ook dat je deze tool naar je hand kan draaien. 

10. Vraag een snellere indexering aan

Heb jij net een nieuwe website laten bouwen? Het duurt even voor je bovenaan in de zoekresultaten staat, Google neemt zijn tijd om alle webpagina's te indexeren. Gelukkig kan je dit proces versnellen: meld je aan bij Google en vraag via Google Search Console om je website te indexeren.

Scoort jouw website momenteel niet goed via Google? Bekijk dan zeker ook dit artikel

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak