De 10 geboden van een UP-TO-DATE websiteEen goede website is veel meer dan enkel een online folder waarop je informatie plaatst over jouw bedrijf. Een goede website is vindbaar via Google, kan bezocht worden via verschillende apparaten (denk hierbij aan een smartphone, tablet, smartwatch en een laptop of pc), is gebruiksvriendelijk en bevat een systeem waarmee berichten ingepland kunnen worden en eenvoudig gedeeld via social media. Tijd is namelijk kostbaar. Daarom sommen we graag de 10 geboden van een UP-TO-DATE Website op. Een UP-TO-DATE Website is:

1. Een website die goed gevonden wordt in Google

Om anno 2019 op de eerste pagina in Google te verschijnen moet je aan een aantal vereisten voldoen. Zo moet je inzetten op de meest relevante zoekwoorden en waardevolle content creëren, maar is het ook belangrijk om in te zetten op de verschillende Google-diensten. Door gebruik te maken van de Google-diensten ben je minder afhankelijk van de Google algoritme-updates. Daarnaast ziet Google zijn eigen diensten uiteraard liever dan die van een concurrent, en houdt de zoekmachine hier ook rekening mee in de zoekresultaten.


2. Een website die je gemakkelijk kunt aanpassen

Een degelijke website is gebruiksvriendelijk en kan door verschillende personen binnen (en buiten) de organisatie naar wens aangepast en aangevuld worden. Een CMS systeem is daar uitermate geschikt voor. Zo kan je medewerkers bepaalde rechten geven (bijvoorbeeld auteur), zodat zij een artikel kunnen schrijven en op de blog kunnen plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om via e-mail een bericht als concept in Blogger te laten verschijnen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld gastbloggers gemakkelijk een bericht kunnen schrijven, dat nadien ter controle wordt nagelezen, aangepast en vervolgens gepubliceerd.


3. Een website waarbij de content eenvoudig gedeeld kan worden via social media

Iedereen heeft tegenwoordig een social media account, dat we regelmatig bezoeken. Ruim 8 op 10 Vlamingen gebruikt minstens één social media-kanaal. Daarom is het uiteraard belangrijk dat ook jouw bedrijf aanwezig is op die sociale media. Maar aanwezig zijn is niet genoeg, om je publiek online te bereiken moet je regelmatig iets van je laten horen. En dat is voor veel bedrijven en ondernemers tijdrovend. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor.
Hoe vaker je website bezocht wordt, hoe meer autoriteit je website krijgt en hoe beter je score zal zijn. 
Vandaag bestaan er tal van aanbieders en tools om berichten in te plannen en te laten doorplaatsen via social media. Vaak is dit betalend, maar dit is niet altijd het geval. Met een Smart-Site worden alle berichten automatisch doorgeplaatst naar social media, zonder extra kosten.


4. Een website die gekoppeld is aan jouw zakelijk adres

Door jouw website te koppelen aan jouw zakelijk adres, en aan Google Maps, kunnen klanten rechtstreeks via hun smartphone navigeren naar jouw bedrijf. Hoe gebruiksvriendelijker je site is voor de eindgebruiker hoe beter je zal scoren in Google. De enige missie van Google is namelijk ervoor zorgen dat de eindgebruiker snel en eenvoudig een antwoord vindt op zijn vraag.


5. Een website die automatisch vertaald kan worden

Door Google Translate te koppelen aan je website, kan deze in meer dan 50 talen vertaald worden. Zo bereik je online een breder publiek en bespaar je jezelf de kosten en moeite om je website in verschillende talen te laten vertalen.


6. Een website die op meerdere apparaten bezocht en aangepast kan worden

De belg heeft gemiddeld 3 mobiele apparaten in zijn bezit. Daarom is het belangrijk dat jouw website via die verschillende apparaten bezocht kan worden. Het gebruik van mobiele apparaten is in het laatste jaar met 17% gestegen, en dat zal in de toekomst alleen maar stijgen.

Daarnaast is het belangrijk dat je via je smartphone of tablet nieuwe berichten kunt schrijven en publiceren. Dit kan bijvoorbeeld via een app, waarmee je on-the-go updates kunt schrijven en publiceren op je website.


7. Een website waar bezoekers zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief

Bij een UP-TO-DATE website hoort natuurlijk ook de mogelijkheid voor de bezoeker om zich te kunnen inschrijven voor uw nieuwsbrief via uw blog, website en/of webshop. Via een nieuwsbrief kan je jouw bezoekers op de hoogte houden van events, nieuws, updates en kan je hen direct bereiken. De impact van e-mailing wordt vaak onderschat. Toch is e-mailing nog steeds één van de sterkste media om jouw klanten op de hoogte te houden en top-of-mind te blijven.


8. Maak volgers van je bezoekers

Maak volgers van jouw bezoekers! Zorg ervoor dat zij jouw bedrijf via social media kunnen volgen. Dit doe je door in de website te linken naar al jouw social media kanalen. Dit kan door met vaste iconen te werken op de website, maar je kunt in een artikel of in je nieuwsbrief ook linken naar de social media kanalen.


9. Een website waarin jouw YouTube-kanaal geïntegreerd kan worden 


72% van de consumenten bekijkt liever een video over een product of merk dan een tekst te lezen. Video's worden beter onthouden, zorgen voor een hogere betrokkenheid en CTR (click-through-rate).

Vergeet dus zeker niet om in te zetten op video, maak bijvoorbeeld een leuke video over je bedrijf of over een product. Je kunt ook tips & tricks delen of korte demo’s geven.


10. Houd je bezoekers en volgers op de hoogte

Deel regelmatig updates over je bedrijf, evenementen, promoties, enzoverder. Door regelmatig updates te delen blijf je top-of-mind. Let op dat je niet alleen commerciële content plaatst, maar ook engageert en informeert. Idealiter is 1 op 6 berichten commercieel, en is 5 op 6 berichten informatief, overtuigend, entertainend of wordt er ingespeeld op de actualiteit.

En onthoud: hoe vaker je website bezocht wordt, hoe meer autoriteit je website krijgt en hoe beter je score zal zijn.Voldoet jouw website aan deze 10 geboden? 

Ja? Goed bezig!

Nee? Maak dan een afspraak voor een GRATIS analyse om eenvoudig UP-TO-DATE te blijven met jouw klanten.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak