Digitalisering betekent enorme groei voor tech-bedrijven


Onze wereld werd digitaler dan ooit tijdens de pandemie en die trend lijkt zich verder te zetten nu Google, Microsoft en Twitter een fantastisch derde kwartaal hebben opgetekend.

Na Facebook, dat de inkomsten met 35% zag stijgen, was het trio aan de beurt met hun financiële resultaten, waaruit blijkt dat de online reclame-industrie de privacy-update van Apple na iOS 14 beter doorstaat dan verwacht.


Twitter pakt Olympisch goud

Twitter noteerde een omzetgroei van 37% voor Q3, wat de winst op een gezonde $1,284 miljard bracht, mede dankzij de Olympische Spelen in Tokio die maar liefst 76 miljard tweets opbracht.

Twitter profiteerde ook van een hervatting van vakantieboekingen, wat leidde tot een stijging van 40% in reisadvertenties en 140% in de voedselbezorging.

Door Apples verstrengde privacybeleid, macro-economische uitdagingen en Covid, verwacht het sociale platform echter dat de omzet in het vierde kwartaal tussen $ 1,5 miljard en $ 1,6 miljard zal dalen.

Wat de toekomst betreft, beloofde CEO Jack Dorsey meer te doen voor kleine en middelgrote bedrijven die willen adverteren door op prestaties gebaseerde oplossingen te omarmen: “We hebben veel kleine bedrijven op Twitter, maar we hebben ze niet goed bediend, zowel wat betreft de producten als de advertentiemogelijkheden. DR (directe inkomsten) maakt hier een groot deel van uit en zorgt ervoor dat we onze beweging naar veel meer op prestaties gebaseerde advertenties voortzetten.”

Google berijdt een YouTube-golf

Google rapporteerde een totale omzet van $ 59,9 miljard op alle Google platformen, een stijging van 41%, waarvan $ 37,9 miljard werd toegeschreven aan zoek- en andere advertentie-inkomsten, een stijging van 44%.

De sterke cijfers van Google werden gevoed door connected TV (CTV), nu het snelstgroeiende platform van de organisatie, terwijl merken zoals Domino's Pizza massaal naar YouTube komen.

YouTube Creators on Connected TV | Brandcast US 2021

Als gevolg hiervan bereikten de advertentie-inkomsten van YouTube $ 7,2 miljard, een stijging van 43% ten opzichte van het vorige kwartaal dankzij zowel direct response als merkadvertenties.


Microsoft haalt zijn schouders op over pc-beperkingen

Microsoft sloot zich aan bij het feestje met een omzetgroei van 22% en verraste analisten met een omzet van $ 45,32 miljard, aanzienlijk hoger dan de $ 43,97 miljard die was ingepland.

De reden van de positieve cijfers was hun More Personal Computing afdeling dat Windows-apparaten, gaming- en zoekadvertenties omvat, die een omzetstijging van 12% boekte tot $ 13,31 miljard, een sprong van $ 12,72 miljard in totaal.

De prestaties waren des te indrukwekkender omdat ze kwamen tijdens een wereldwijde crisis in de toeleveringsketen, waardoor pc-zendingen werden beperkt tot een groei van 1%. Desalniettemin steeg de verkoop van het Windows-besturingssysteem aan fabrikanten met 10%. 

LinkedIn-advertenties stegen ondertussen met 61% jaar-op-jaar.

Digitale sneltrein steeds sneller

De crisis van de voorbije jaren heeft marketingbudgetten flink door elkaar geschud en traditionele media zoals magazines, kranten en beurzen geen goed gedaan. Deze trend toont aan dat steeds meer bedrijven wereldwijd zich bewust zijn van het belang om hun online publiciteit stevig op te krikken en dat ze klanten op een andere manier moeten bereiken. 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak