Waarom is digitale marketing belangrijk voor je bedrijf?


Ondernemers doen er alles aan om de snelle veranderingen in de markt bij te benen, niet alleen met betrekking tot het internet, maar ook met de economie. Sommige fysieke winkels stappen nu over naar online winkels en anderen doen er alles aan om elke kans die op hun pad komt te benutten om met hun producten of diensten online hun doelgroep te bereiken.

Gelukkig kan je bedrijf met behulp van digitale marketing niet alleen bekend worden in je lokale omgeving, maar ook ver daarbuiten. Als je meer wilt weten over digitale marketing en hoe belangrijk het is voor uw bedrijf, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is digitale marketing?

Digitale marketing is de moderne manier van marketing met behulp van technologie. Simpel gezegd, digitale marketing is een manier om producten of diensten online te promoten met behulp van moderne apparaten zoals mobiele telefoons, tablets, computers, iPad en natuurlijk het internet in het algemeen. Daarnaast kan digitale marketing ook digitaal beeldmateriaal en billboards omvatten die ook zonder internet door het publiek kunnen worden bekeken.

Digitale marketing is alles wat je op een digitale manier ziet. Van SEO geoptimaliseerde content tot video's, gesponsorde advertenties, infographics, gebruik van sociale-mediaplatforms en e-mailmarketing, digitale marketing is overal en de voordelen voor kleine tot middelgrote bedrijven zijn groot.


Digitale marketing als hulpmiddel om je bedrijf te laten groeien

Tegenwoordig besteden mensen veel meer tijd online, wat duidelijk maakt waarom digitale marketing erg belangrijk is voor de groei van een modern bedrijf. Het is een zeer belangrijk hulpmiddel omdat het je kosteneffectieve oplossingen kan bieden in vergelijking met traditionele marketing en je kan veel meer potentiële klanten bereiken buiten je regio.

Met de meeste beschikbare digitale marketingstrategieën kan je eenvoudig personaliseren welke methode je wilt gebruiken met een gerichte doelgroep in gedachte. Als je dit correct doet, kan je eenvoudig en nauwkeurig de resultaten van je marketingcampagne meten met behulp van realtime statistieken. Hierdoor kom je gemakkelijk te weten in welk gebied je marketingcampagne moet worden verbeterd.

Met behulp van digitale marketing, of ook wel online marketing genoemd, kan je kiezen uit een breed scala aan marketingstrategieën. Enkele van de meest voorkomende marketingstrategieën omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie

SEO en contentmarketing werken altijd samen. Door regelmatig interessante en informatieve content te publiceren (zoals dit blogbericht), kan je de juiste doelgroepen aantrekken en contact leggen met lezers die je klanten kunnen worden.

Aan de andere kant is SEO het optimaliseren van inhoud om hoger te scoren in verschillende zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie kan een on-page SEO, off-page SEO of technische SEO zijn.


PPC-advertenties

PPC-advertenties of Pay-Per-Click-advertenties worden beschouwd als de snelste manier om je doelgroep te bereiken. Dan gebruik je betalende advertenties om je doelgroep gericht te bereiken met je producten of diensten. PPC-advertenties zijn te zien op websites, sociale media of zoekmachine. Als je PPC Advertising wilt gebruiken, hoef je alleen maar de meest gerelateerde website of social media-accounts voor je bedrijf te vinden en advertenties te laten weergeven.

Sociale media marketing

Een van de belangrijkste onderdelen van digitale marketing is social media marketing. Mensen brengen het grootste deel van hun tijd online door op sociale media, waardoor je er zeker van kan zijn dat je je doelgroep hier ook kan bereiken. Social media marketing kan betaald of organisch zijn en kan effectief en efficiënt worden gebruikt om je producten of diensten in de kijker te zetten.

Email marketing

E-mailmarketing is de meest kosteneffectieve manier om regelmatig in contact te komen met nieuwe en bestaande klanten. Het is een zeer krachtige tool en experts zijn van mening dat dit een marketingstrategie is die elk bedrijf aan zijn marketingcampagne zou moeten toevoegen door een e-maillijst op te bouwen en contact met te onderhouden zonder het gebruik van betaalde advertenties, kunt u geld, tijd en moeite besparen.


Bereik je klanten via digitale marketing

Door meerdere marketingstrategieën op verschillende kanalen toe te passen kan je belangrijke inzichten verzamelen over het gedrag van je doelgroep, terwijl je veel meer mogelijkheden krijgt om met je klanten in contact te blijven.

Recente onderzoeken tonen aan dat merken met een effectieve marketingstrategie voor klantbetrokkenheid tot 90% van hun klanten kunnen behouden in vergelijking met merken die dat niet doen. Daarom is digitale marketing erg belangrijk, omdat het niet alleen je producten of diensten online promoot, maar het is ook een medium is om nieuwe klanten aan te trekken en in contact te blijven met trouwe klanten.

Zoek je een manier om je digitale marketing een boost te geven? Met een Smart-Blog automatiseer je al je social media kanalen en nieuwsbrieven met één druk op de knop! Contacteer ons, maak een afspraak en we zorgen voor een vrijblijvend gesprek en analyse van je aanpak.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak