Spring in het oog van je klanten met deze 7 visuele marketingtips
Het oog wil ook wat. Om je merk in de kijker te zetten heb je dus meer nodig dan alleen een goede tekst. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer een vijfde van marketingspecialisten hun strategie niet ziet aanslaan wanneer ze geen visuele inhoud gebruiken? Dat heeft een online onderzoek bij meer dan 200 experten aangetoond. Daarnaast zegt ongeveer de helft van de experten uit datzelfde onderzoek dat visuele marketing een van de belangrijkste onderdelen is van hun marketingstrategie. 

Wil jij online in het oog springen bij je klanten? Dan zorg je er maar beter voor dat de visuele kant van je marketingverhaal klopt. Met onze 7 handige tips maak je betere visuals en trek je makkelijker de aandacht van je klanten. 

Hoe werkt visuele marketing?

In de wereld van online marketing moet je als bedrijf weten op te vallen. De concurrentie is moordend en zonder een goede contentstrategie ben je helemaal verloren. Het wordt dus knokken voor de aandacht van je klant. Om een stapje voor te hebben in de strijd met je concurrenten, is visuele marketing een onmisbare schakel in je marketingstrategie.

Het doel van visuele marketing is simpel: trek de aandacht van je publiek. Zorg ervoor dat berichten en de inhoud ervan uniek zijn en bingo, je valt plots makkelijker op in de meedogenloze online-jungle. Niet enkel zorgt visuele marketing ervoor dat je merk meer opvalt. Creatieve en unieke visuele content zorgt namelijk ook voor meer communicatie met je doelgroep en zorgt voor een betere naamsbekendheid. 

Met de onderstaande tips maak je in een mum van tijd unieke visuele content die je helpt onderscheiden van de concurrentie. 

Ontdek hier de beste gratis marketingtools:


1. Vertel een verhaal

Zo lang de mens kan spreken, vertelt hij ook al verhalen. Van sagen en sprookjes tot bestsellers en Netflix-kaskrakers: de mens heeft honger naar een goed verhaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat visual storytelling de laatste jaren gigantisch populair is geworden binnen de marketingwereld. Dat kan voor een stuk verklaard worden door de samenstelling van onze hersenen, meer bepaald de visuele cortex. Wist je bijvoorbeeld dat het geheugen van de gemiddelde mens slechts 10% onthoudt van wat hij of zij 72 uur eerder hoorde? Uit onderzoek is gebleken dat dit cijfer kan oplopen tot maar liefst 65% wanneer de boodschap vergezeld gaat van visuals. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Instagram-Stories een van de meest populaire kanalen zijn geworden.

Met deze 4 tips zet je een sterk verhaal neer in je berichten:

  • Kies goed op voorhand je doelstellingen en probeer die efficiënt over te brengen aan je publiek. 
  • Zorg voor een interessant verhaal en schrijf een boeiend scenario
  • Gebruik authentieke ervaringen: geef bijvoorbeeld eens een kijkje in het dagelijks leven binnen je bedrijf of laat mensen evenementen van dichtbij meemaken.
  • Kies een toepasselijke huisstijl: maak consistent gebruik van dezelfde kleuren, lettertypes en visuals. Op die manier werk je ook aan je naamsbekendheid.

2. Kleur bekennen: kies de juiste kleuren

Weet je hoelang het duurt vooraleer een klant een keuze maakt over je merk of product? Het antwoord is 90 seconden. De juiste kleuren kunnen je helpen om je boodschap meer kracht te geven. Denk er bijvoorbeeld aan dat mensen sommige kleuren associëren specifieke emoties. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste kleuren kiest voor je campagne. 

3. Durf trends in je onderwerpen je verwerken

Veel staat of valt bij de keuze van je onderwerp. Wanneer je voor een onderwerp kiest dat niet goed op je doelpubliek afgestemd is, zal je ook snel merken dat je bericht het minder goed zal doen. Het is dan ook belangrijk om je doelpubliek te leren kennen. Wat willen ze graag zien? Op welke onderwerpen komt er veel reactie? Je kan een antwoord krijgen op deze vragen door enquêtes af te nemen, maar je kan natuurlijk ook een gaan spieken bij de concurrentie. 

Alles over waarom je de concurrentie moet volgen op sociale media vind je hier:


Daarnaast kan het ook nuttig zijn om trends in je onderwerpen te verwerken. Denk maar aan populaire challenges, memes of meer algemene thema's die bij je doelgroep leven. Op die manier spreek je je publiek aan met onderwerpen die er echt toe doen.


4. Test verschillende call-to-action (CTA's)

Krijg je maar bitter weinig respons op je posts, berichten en campagnes? Dan is de kans groot dat je te weinig gebruik maakt van call-to-actions (afgekort ook wel CTA genoemd). Door middel van de juiste CTA zet je je publiek aan om een actie te ondernemen. Een leuke post maken is allemaal leuk en wel, maar wanneer er geen reactie op komt, mist de campagne zijn doel. Je wil namelijk met je online aanwezigheid (toekomstige) klanten aanzetten om iets te doen. 

Call-to-actions zijn de meest effectieve manier om je publiek aan te spreken. Gebruik dus doe-werkwoorden die in de imperatief, of gebiedende wijs, staan om zo rechtstreeks aan je publiek duidelijk te maken wat je met je post wil doen. Creatieve call-to-actions kunnen bovendien ook enthousiasme of emoties opwekken bij je (toekomstige) klanten.

Enkele simpele voorbeelden van een CTA:

  1. Ook interesse in een slimme website? Maak nu een afspraak!
  2. Meer info? Contacteer ons!
  3. Shop nu onze nieuwe collectie


5. Kies voor verschillende formats 

Verandering van spijs doet eten. Iedere dag dezelfde content posten, maakt je merk erg voorspelbaar en na verloop van tijd dus ook saai. Spice it up, durf gebruik te maken van verschillende formats. Maak een korte en krachtige video. Laat je publiek eens lachen met een goedgekozen en relevante meme. Verduidelijk moeilijke informatie in een interessante infographic. De lijst met voorbeelden is eindeloos. Durf dus je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Je zal het je niet beklagen, want klikfrequenties liggen aanzienlijk hoger voor campagnes die gebruik maken van visuals.

Ontdek hier alles over hoe je de beste video's maakt:6. Gebruik lettertypen effectief

Het lettertype dat je gebruikt, heeft een gigantische impact op de perceptie van je publiek. Het is namelijk letterlijk het eerste wat je lezer ziet bij het bekijken van je boodschap. Sommige lettertypes geven je bedrijf een amateuristisch uitzicht (sorry, not sorry Comic Sans). Gebruik een sober, duidelijk leesbaar en tijdloos lettertype voor een professioneel ogende post. Natuurlijk kan je ook experimenteren met lettertypes die bij de stijl van je merk passen.

Enkele lettertypes die het altijd goed doen:

  1. Serif
  2. Souvenir
  3. Futura Bold7. Ontwikkel een uniform herkenbare visuele stijl

Iedereen kent de legendarische letters en kleuren van Coca-Cola wel. We kunnen ons zonder enige moeite zo een fris flesje Coca-Cola voor de geest halen. Dat is natuurlijk geen toeval. Grote merken gebruiken al jarenlang een uniform herkenbare visuele stijl. Op die manier trek je makkelijker de aandacht van het publiek en zorg je ervoor dat je merk duidelijk herkenbaar is voor de buitenwereld. Plus, als het goed genoeg is voor de grootste multinationals op deze planeet, dan is het toch ook goed genoeg voor jouw bedrijf.

Ontdek hier hoe je de beste afbeeldingen voor je berichten uitkiest:


Hoe kies ik de juiste foto voor mijn blogbericht?

Alles kort op een rijtje

Visuele marketing is en blijft een zeer krachtige tool die je merk kan gebruiken om op te vallen in een zeer competitieve markt. Het zorgt er niet enkel voor dat je een betere band met je doelpubliek krijgt, maar helpt bovendien ook nog eens met de naamsbekendheid van je merk.

Met onze zeven bovenstaande tips zorg je ervoor dat je marketingcampagnes in het oog springen van je publiek.

Jouw bedrijf laten opvallen? Up-To-Date WebDesign helpt je op weg 

Wil je de concurrentie achter je laten? Laat je bedrijf in schijnwerpers staan en bereik meer klanten dan ooit tevoren met een Smart-Site van Up-To-Date WebDesign. Heeft jouw online communicatie nog een duwtje in de rug nodig? Dan helpen wij je graag verder. 

Hulp nodig met je online marketing? Contacteer ons

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak