Wat is de beste tijd om te posten op social media?


Een van de meest gestelde vragen is: "Wat is de beste tijd om te posten op social media?" Het is geen geheim dat een goed getimede post op social media een wereld van verschil kan maken. In een wereld waar elke seconde telt, is het cruciaal om je content op het juiste moment in de spotlight te zetten.

De mythe doorbreken

Laten we beginnen met een mythe uit de wereld te helpen: er bestaat niet zoiets als een universele 'beste tijd' om te posten op social media. Het hangt sterk af van je doelgroep, de platformen die je gebruikt en je bedrijfstak. Wat voor het ene bedrijf werkt, werkt misschien niet voor het andere. Dat gezegd hebbende, zijn er algemene richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste tijd om te posten op social media.

Bij UP-TO-DATE WebDesign, helpen we je niet alleen met slimme websites gebouwd met Google-diensten, maar we ondersteunen je ook met de UP-TO-DATE My Business-app om je online communicatie centraal te automatiseren en beheren.

Optimaliseer je social media strategie met UP-TO-DATE WebDesign

Hoewel er veel onderzoek is gedaan naar de beste tijd om te posten op social media, blijft het belangrijkste dat je je strategie personaliseert. Door middel van onze UP-TO-DATE My Business-app kan je gemakkelijk blogberichten, social media posts en nieuwsbrieven maken, delen en plannen.

Bovenal biedt onze app je een scala aan AI-functies, waarmee je automatisch content kunt genereren en omzetten in berichten. Je kan de AI in onze app onbeperkt gebruiken. Er zijn geen wachttijden en geen vertragingen. Bovendien kan onze app met de ‘Content Calendar’ ook de planning voor je maken en uitvoeren, zodat jij je vooral kan concentreren op het runnen van je business. Onze app kan veel meer schrijven dan alleen blogberichten of social media posts, zoals productomschrijvingen, emails en nog veel meer.


De algemene beste tijd om te posten op social media

Laten we eens kijken naar enkele algemene richtlijnen over de beste tijd om te posten op social media:

Facebook

Facebook is nog steeds het meest populaire social media-platform, met een enorme gebruikersbasis en een breed scala aan inhoudstypen. Over het algemeen is de beste tijd om te posten op Facebook zijn maandagen tot en met donderdagen tussen 8.00 en 13.00 uur. Met uitzondering van woensdagen, met een piek die meestal rond 15:00 uur ligt.

Instagram

Instagram, een enorm populair platform voor visuele inhoud, heeft zijn eigen pieken en dalen. De beste tijd om te posten op Instagram is meestal tijdens de lunch (ongeveer 12:00-13:00 uur) en na het werk (ongeveer 19:00-21:00 uur).

X (het voormalige Twitter)

Ondanks de snelheid van X feeds, is er een beste tijd om te posten: meestal tussen 08:00 en 10:00 uur en tussen 18:00 en 20:00 uur. X-gebruik piekt vaak tijdens woon-werkverkeer.

LinkedIn

LinkedIn, voornamelijk een B2B-platform, heeft zijn eigen unieke timing. De beste tijden om te posten op LinkedIn zijn voor en na de kantooruren (ongeveer 08:00-10:00 uur en 16:00-18:00 uur), met dinsdag, woensdag en donderdag als de meest effectieve dagen om te posten.

YouTube

Net zoals de meeste mensen de neiging hebben om televisie te kijken of films te zien tijdens hun downtime, zijn ook de meest geschikte momenten om video's op YouTube te uploaden voornamelijk tijdens de avonduren en in het weekend. Dit is het moment waarop mensen doorgaans over meer vrije tijd beschikken.

Pinterest

Pinterest onderscheidt zich door het unieke gedrag van zijn gebruikers. De optimale tijd voor het plaatsen van berichten is gedurende de avonduren en in de weekenden. Dit zijn de momenten waarop de gebruikers vaak aan het browsen zijn en pins plaatsen ter inspiratie.

Snapchat

Voor effectieve communicatie op Snapchat, wordt over het algemeen aangeraden om posten te plaatsen tijdens niet-werkende uren. Dit omvat momenten zoals lunchpauzes, tijdsperiodes na het afronden van school- of werktijden, en vooral in de late avonduren. Deze specifieke tijdsperiodes zien vaak het hoogste gebruik van Snapchat.

TikTok

Met betrekking tot TikTok, het fenomeen onder jongeren in de wereld van sociale media, is gebleken dat de effectiefste tijdstippen om inhoud te delen, vaak vroeg in de ochtend zijn (tussen 6:00 en 8:00 uur) en vervolgens weer rond 19:00 uur.

WhatsApp

WhatsApp is een beetje anders, omdat het meer een direct messaging app is dan een sociale media platform. Het beste moment om te posten is eigenlijk wanneer je doelgroep waarschijnlijk online is en direct kan reageren op je bericht.

Reddit

Op Reddit kan de optimale tijd om een bericht te plaatsen sterk verschillen, afhankelijk van het specifieke subreddit waarin je kiest om je bericht te delen. Over het algemeen zijn echter de vroege avonduren tot de late nacht vaak de perioden waarin de meeste activiteit wordt waargenomen.

Google My Business

Google Mijn Bedrijf platform wordt vaak gebruikt als zoekmachine voor plaatselijke bedrijven, dus het is het beste om updates te delen wanneer uw klanten waarschijnlijk zoeken naar uw bedrijf of producten. Tenzij je berichten deelt rond actualiteit, dan hoef je voor GMB op zich geen rekening te houden met de gepaste tijdstippen.


Terwijl je in gedachten moet houden dat deze tijdstippen geen garantie zijn voor succes, zijn ze wel een goed startpunt. Door te experimenteren en je resultaten te monitoren, kun je je social media strategie verder verfijnen en optimaliseren.

Bij UP-TO-DATE WebDesign helpen we je graag bij het navigeren door de steeds veranderende wereld van social media. Onze Smart-Sites zijn ontworpen met jouw online aanwezigheid in gedachten. 


Wat is de beste tijd om te posten op social media?

Het simpele antwoord is: Het hangt allemaal af van je doelgroep, de aard van je berichten, en het platform. Blijf experimenteren, meet je resultaten en pas je strategie aan op basis van je resultaten.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste tijd om te posten op social media voor jouw bedrijf? Of wil je meer weten over hoe UP-TO-DATE WebDesign je kan helpen bij het groeien van je online aanwezigheid? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Overheidssubsidies voor je online opleidingen en advies | UP-TO-DATE WebDesign

Overheidssubsidies voor je online opleidingen en advies | UP-TO-DATE WebDesign

Via KMO-Portefeuille steunt de Vlaamse overheid bedrijven om online opleidingen en advies in te huren. Als erkend dienstverlener helpen wij je graag verder.

ONTDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak