Wat is de beste tijd om te posten op social media?


Social media is een krachtig platform om jouw merk of bedrijf te promoten en je klanten te bereiken online. Maar hoe weet je wanneer je het beste kunt posten op social media om het meeste engagement en bereik te genereren? In dit artikel gaan we dieper in op de beste tijden om te posten op verschillende social media platforms, gebaseerd op de data van onze klanten.

Beste tijd om te posten op social media

De beste tijd om berichten te delen op social media kanalen varieert afhankelijk van het platform en uw doelgroep. Hier zijn enkele richtlijnen die u kunt overwegen als u berichten deelt op social media voor een diverse groep ondernemers:

Facebook

De beste tijden om berichten te delen op Facebook zijn tussen 12:00 uur en 4:00 uur 's middags, en tussen 7:00 uur en 9:00 uur 's avonds.

Instagram

De beste tijden om op Instagram te posten zijn op weekdagen van 11:00 uur tot 15:00 uur.

LinkedIn

Omdat LinkedIn een professioneel netwerk is, is het meestal het beste om berichten tijdens werkuren te delen, wanneer mensen waarschijnlijk actief op het platform zijn. Studies hebben aangetoond dat de beste tijden om berichten te delen op LinkedIn zijn tussen 12:00 uur en 2:00 uur 's middags, en tussen 7:00 uur en 9:00 uur 's avonds.

Pinterest

Pinterest is een platform dat vaak in de vrije tijd wordt gebruikt, dus de beste tijden om te posten zijn 's avonds vanaf 6:00 en in het weekend.

Twitter

Omdat Twitter een snel platform is, worden berichten vaak snel vervangen door nieuwe inhoud. Dus, het is beter om berichten meerdere keren per dag te delen, in plaats van alleen een keer. Mensen zijn over het algemeen het meest actief om 07:00 's morgens, 12:00 s' middags en 7:00 's. avonds. Twitter een international platform, dus kijk ook naar de tijd waarop je doelgroep in andere landen actief is.

Google My Business

Dit platform wordt vaak gebruikt als zoekmachine voor plaatselijke bedrijven, dus het is het beste om updates te delen wanneer uw klanten waarschijnlijk zoeken naar uw bedrijf of producten. Tenzij je berichten deelt rond actualiteit, dan hoef je voor GMB op zich geen rekening te houden met de gepaste tijdstippen.

Google Mijn Bedrijf: 9 tips om meer klanten te bereiken online | UP-TO-DATE WebDesign

Google Mijn Bedrijf: 9 tips om meer klanten te bereiken online | UP-TO-DATE WebDesign

Google Mijn Bedrijf is je gratis bedrijfsprofiel in Google en de fundering van je onderneming online. In samenwerking met UNIZO Limburg geeft Emiel Janseen uitgebreide toelichting over de werking en de kansen die je hebt met Google My Business. Hier kan je die volledige livestream herbekijken.

ONDEK MEER

Houdt er wel rekening mee dat deze richtlijnen algemeen zijn en dat het beter is om uw eigen data te analyseren en te kijken op welke momenten uw volgers het meest actief zijn op de kanalen waarop u zich richt. Het bijhouden van deze data zal u helpen bij het bepalen van de beste tijden om berichten te delen op social media.


Beheer en automatiseer je social media kanalen en nieuwsbrieven

Een Smart-Blog vervangt de traditionele nieuwspagina van je website of webshop door een echt 'Google Magazine'. Smart-Blogs worden 100% gebouwd met Google diensten zoals Google Blogger, Google Foto's, YouTube, Google Maps, Google Streetview, ...  waardoor je blog- en nieuwsberichten voor altijd bij Google op de juiste plaats zullen staan. 

Waarom kiezen voor een Smart-Blog?

Dankzij een gebruiksvriendelijke app kan je met elk toestel nieuwsberichten delen die automatisch gepubliceerd worden op al je social media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIN, Twitter, Pinterest en Google My Business. Bovendien worden er ook volledig geautomatiseerde nieuwsbrieven samengesteld en verstuurd naar je klanten- en adressenbestanden. 

Maak nu een afspraak om vrijblijvend een demonstratie van onze tools te ontvangen, en wij zorgen voor een analyse van je huidige aanpak en welke verbeterpunten je kan toepassen.

gratis demo

Waarom is digitale marketing belangrijk voor je bedrijf? | UP-TO-DATE WebDesign

Waarom is digitale marketing belangrijk voor je bedrijf? | UP-TO-DATE WebDesign

Waarom is digitale marketing belangrijk voor je bedrijf?

ONDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak