ChatGPT krijgt nieuwe krachten met webgebaseerde bronnen


OpenAI heeft op donderdag aangekondigd dat ChatGPT, de populaire chatbot, nu toegang heeft tot actuele bronnen op het web dankzij de introductie van plugins. Deze nieuwe functionaliteit stelt ChatGPT in staat om meer gevarieerde en actuele informatie te verstrekken, waardoor de chatbot nog nuttiger wordt voor gebruikers.

Uitbreiding van functionaliteit met plugins

OpenAI heeft plugins geïntroduceerd voor ChatGPT, waardoor de chatbot toegang heeft tot nieuwe bronnen van live data van het web. Dit betekent dat ChatGPT niet langer beperkt is tot informatie uit zijn trainingsgegevens tot 2021, maar nu kan putten uit actuele bronnen zoals Expedia, Kayak en Instacart.

De 'ogen en oren' van taalmodellen

Plugins fungeren als de 'ogen en oren' van taalmodellen zoals ChatGPT. Ze stellen de chatbot in staat om informatie te krijgen die te recent, persoonlijk of specifiek is om in de trainingsgegevens te worden opgenomen. Hierdoor kan ChatGPT nu meer contextuele en actuele antwoorden geven op vragen van gebruikers.

Verbeterde antwoorden en gebruiksscenario's

Dankzij de nieuwe browserplugin kan ChatGPT nu gedetailleerdere en relevantere antwoorden geven op vragen over actuele gebeurtenissen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen over de vergelijking van bioscoopverkopen van de Oscarwinnaars van dit jaar met die van andere recent uitgebrachte films.

Toegang beperkt voor veiligheid

Om mogelijke risico's in de antwoorden te minimaliseren, heeft OpenAI veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd en de toegang tot deze nieuwe functionaliteit in eerste instantie beperkt tot een kleine groep gebruikers en ontwikkelaars. Op deze manier kan het bedrijf ervoor zorgen dat de uitgebreide mogelijkheden van ChatGPT verantwoord worden gebruikt.

Toekomstige ontwikkelingen

De introductie van plugins voor ChatGPT is een belangrijke stap vooruit in de evolutie van AI-chatbots. Het stelt de chatbot in staat om meer relevante en actuele informatie te verstrekken, wat de bruikbaarheid en waarde voor gebruikers vergroot. OpenAI blijft werken aan verdere verbeteringen en uitbreidingen van ChatGPT, waardoor we nog meer spannende ontwikkelingen kunnen verwachten. We kijken uit naar wat de toekomst voor ChatGPT in petto heeft!

 

ChatGPT

ChatGPT: get instant answers, find creative inspiration, and learn something new. Use ChatGPT for free today.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak