Nieuw bij Adobe: Maak Kennis met Firefly - Een Familie van Creatieve Generatieve AI


Adobe (Nasdaq:ADBE) heeft eind maart Adobe Firefly geïntroduceerd, een nieuwe familie van creatieve generatieve AI-modellen, in eerste instantie gericht op het genereren van afbeeldingen en teksteffecten. Adobe Firefly zal nog meer precisie, kracht, snelheid en gemak rechtstreeks in Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express workflows brengen, waar inhoud wordt gemaakt en bewerkt. Adobe Firefly zal deel uitmaken van een reeks nieuwe Adobe Sensei generatieve AI-services in de clouds van Adobe.

Een Decennialange Geschiedenis van AI-innovatie

Adobe heeft al meer dan een decennium aan AI-innovatie achter de rug en levert honderden intelligente mogelijkheden via Adobe Sensei in toepassingen die door honderden miljoenen mensen worden gebruikt. Kenmerken zoals Neural Filters in Photoshop, Content Aware Fill in After Effects, Attribution AI in Adobe Experience Platform en Liquid Mode in Acrobat stellen Adobe-klanten in staat om miljarden stukken inhoud te creëren, bewerken, meten, optimaliseren en beoordelen met kracht, precisie, snelheid en gemak. Deze innovaties worden ontwikkeld en geïmplementeerd in overeenstemming met de AI-ethiekprincipes van Adobe, namelijk verantwoordelijkheid en transparantie.

De Kracht van Generatieve AI voor Creatieve Expressie

"Generatieve AI is de volgende evolutie van door AI aangedreven creativiteit en productiviteit, en transformeert de interactie tussen maker en computer in iets natuurlijkers, intuïtievers en krachtigers," zegt David Wadhwani, president van Digital Media Business bij Adobe. "Met Firefly zal Adobe generatieve AI-gedreven 'creatieve ingrediënten' rechtstreeks in de workflows van klanten integreren, waardoor de productiviteit en creatieve expressie worden vergroot voor alle makers, van professionele creatievelingen tot de brede massa van de creatieve economie."

Adobe Firefly: Het Geven van Superkrachten aan Creatievelingen

Met Adobe Firefly wil Adobe alle makers superkrachten geven om te werken op het tempo van hun verbeelding. Met Firefly kunnen alle gebruikers, ongeacht hun ervaring of vaardigheid, hun eigen woorden gebruiken om inhoud te genereren zoals ze het bedenken, van afbeeldingen, audio, vectoren, video's en 3D tot creatieve elementen zoals penselen, kleurverlopen en videotransformaties, met meer snelheid en gemak dan ooit tevoren. Met Adobe Firefly kunnen makers eindeloze variaties van inhoud produceren en steeds weer wijzigingen aanbrengen, allemaal in lijn met hun merkidentiteit. Adobe zal Firefly ook rechtstreeks integreren in haar toonaangevende tools en services, zodat gebruikers moeiteloos gebruik kunnen maken van de kracht van generatieve AI binnen hun bestaande workflows.

Een Klantgerichte Aanpak

Adobe streeft ernaar generatieve AI te ontwerpen ter ondersteuning van makers, zodat zij kunnen profiteren van hun vaardigheden en creativiteit:

  • Efficiënter werken: Content is de drijvende kracht achter de wereldeconomie, en creativiteit en design zijn nog nooit zo gewaardeerd geweest. Adobe gebruikt generatieve AI om oplossingen te bieden voor sneller, slimmer en gemakkelijker werken - inclusief de mogelijkheid voor klanten om Adobe Firefly te trainen met hun eigen materiaal, waardoor ze inhoud kunnen genereren in hun eigen stijl of merktaal.
  • Belonen van makers: Adobe heeft de intentie om generatieve AI te bouwen op een manier die klanten in staat stelt om hun talenten te gelde te maken, net zoals Adobe heeft gedaan met Adobe Stock en Behance. Adobe ontwikkelt momenteel een compensatiemodel voor Adobe Stock-contribuanten en zal details delen zodra Adobe Firefly uit de bètafase komt.
  • Pleiten voor open standaarden: Adobe heeft het Content Authenticity Initiative (CAI) opgericht om een wereldwijde standaard te creëren voor betrouwbare digitale inhoudstoekenning. Met meer dan 900 leden wereldwijd is de rol van CAI nog nooit zo belangrijk geweest. Adobe streeft naar open industriestandaarden met behulp van CAI's open-source tools, die gratis zijn en actief worden ontwikkeld door de non-profitorganisatie Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). Deze doelen omvatten een universeel "Do Not Train" Content Credentials-tag in het inhoudsreferentie van de afbeelding, waarmee makers kunnen verzoeken dat hun inhoud niet wordt gebruikt om modellen te trainen. De Content Credentials-tag blijft verbonden met de inhoud waar deze wordt gebruikt, gepubliceerd of opgeslagen. Bovendien wordt AI-genereren inhoud dienovereenkomstig getagd.

Het Firefly Ecosysteem

Adobe is ook van plan om Adobe Firefly beschikbaar te stellen via API's op verschillende platforms, zodat klanten het kunnen integreren in aangepaste workflows en automatiseringen. Met Adobe Firefly streeft Adobe ernaar om de creativiteit van makers te vergroten en hen te ondersteunen bij het bereiken van hun volledige potentieel. Met de input van de creatieve gemeenschap en klanten zal Adobe Firefly blijven evolueren en worden geïntegreerd in haar toepassingen. De eerste toepassingen die zullen profiteren van de integratie van Adobe Firefly zijn Adobe Express, Adobe Experience Manager, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator.

 

Introducing Adobe Firefly

Today we’re excited to introduce #AdobeFirefly, a new family of creative generative #AI models. Tune in to the live stream to get your questions answered, co...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak