Beter verleiden met AI op Tinder


Hoe Tinder's AI-technologie de zoektocht naar de perfecte profielfoto zal vergemakkelijken

In de immer veranderende wereld van online daten is Tinder een voorloper geworden in het integreren van kunstmatige intelligentie om gebruikers te helpen hun beste beentje voor te zetten. Een recente ontwikkeling die aandacht trekt, is het gebruik van AI-aangedreven fotokeuze om de lastige taak van het vinden van de juiste foto's te vereenvoudigen en zo profielen te creëren die de ware persoonlijkheid van gebruikers weerspiegelen.

De Magie van AI in Profielopbouw

Kim, een vertegenwoordiger van Tinder, legt uit dat de AI-gestuurde functie voor fotokeuze tot doel heeft het gedoe van het selecteren van foto's te elimineren en gebruikers te helpen een profiel op te bouwen dat nauwkeurig hun karakter weerspiegelt. Kim voegt eraan toe: "Ik geloof echt dat AI onze gebruikers kan helpen om op een efficiëntere manier betere profielen te creëren die hun persoonlijkheid echt laten zien."

Vorige maand gaf Tinder's Chief Product Officer, Mark Van Ryswyk, tijdens het Reuters Momentum-evenement een hint over meer manieren waarop de dating-app mogelijk generatieve AI kan gebruiken, zoals het gebruik van de technologie om te helpen bij het schrijven van een bio.

De Kracht van Generatieve AI

"Velen van ons zijn begaafde schrijvers, maar velen van ons ook niet... Dus, in staat zijn om te helpen bij het benadrukken van wat belangrijk is om in een bio vast te leggen, het delen van iets persoonlijks of misschien gewoon het delen van een hoogtepunt, of gewoon delen wat je uiteindelijke intentie is," merkte Van Ryswyk op.

Opmerkelijk genoeg ontdekte Tinder dat ongeveer een derde van de leden "absoluut" generatieve AI zou gebruiken om hen te helpen een profiel op te bouwen, aldus Van Ryswyk, verwijzend naar een recente studie van Tinder.

Balanceren tussen Vooruitgang en Verantwoordelijkheid

Generatieve AI-tools kunnen een toevluchtsoord zijn voor oplichters die anderen online willen lastigvallen en bedriegen. Volgens The Independent helpt het Britse model Stefan-Pierre Tomlin, ook wel bekend als de "meest naar rechts geveegde man," andere Tinder-gebruikers om liefde te vinden door gebruik te maken van ChatGPT en AI om profielen en berichten te schrijven. Zijn datingdienst omvat ook fotobewerking om foto's lichtjes te verbeteren.

Tinder heeft onlangs een met AI aangedreven verificatiefunctie geïntroduceerd die een video-selfie vereist om gebruikers gemakkelijker te laten bepalen wie geen bot of oplichter is.

De Toekomst van AI in Online Daten

Over het algemeen heeft kunstmatige intelligentie de wereld van online daten in de afgelopen maanden overgenomen. Nieuwe AI-datingapps zoals Teaser AI geven gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om te chatten met een AI-versie van een mogelijke match voordat ze naar rechts of links vegen. Zelfs de relatie-app Flamme heeft een nieuwe met AI aangedreven "Vraag me Alles" tool toegevoegd waarmee gebruikers advies kunnen krijgen over daten. Maar sommige apps gaan nog verder van het gebaande pad, zoals de AI-dating sim Blush, waar gebruikers kunnen flirten met een avatar.

Tinder experimenteert ook met een vernieuwde productervaring en zal binnenkort andere functies introduceren, zoals prompts, quizzen en gespreksstarters. De wereld van online daten blijft evolueren en wordt steeds meer aangedreven door AI-technologieën die de zoektocht naar liefde en verbindingen in het digitale tijdperk blijven verbeteren.

 

Going All The Way | It Starts With A Swipe™

sometimes your Tinder dates end up going all the way... down the aisle at your weddingInspired by this new generation of daters, It Starts With A Swipe™ cele...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak