Google Assistant binnenkort een pak slimmer dankzij krachtige AI-upgrade


Ben je wel eens teleurgesteld geweest door de beperkte kunstmatige intelligentie van de Google Assistant (Assistent in het Nederlands) wanneer je hem een vraag stelt? Goed nieuws! Google heeft plannen om hier verandering in te brengen. Volgens een interne e-mail aan werknemers wil Google de 'Hey Google' Assistant slimmer maken door generatieve AI toe te voegen, vergelijkbaar met de technologie achter chatbots zoals Bard, Bing, en ChatGPT van OpenAI.

Conversational AI: De weg naar een slimmere Assistant

De interne e-mail onthult dat Google van plan is om enkele teams samen te voegen en te reorganiseren om de Google Assistant te upgraden naar een 'conversational AI', vergelijkbaar met de AI die we kennen van de lancering van ChatGPT. Deze nieuwe generatieve AI moet de Assistant veel beter in staat stellen om natuurlijke gesprekken te voeren en complexere vragen te begrijpen en beantwoorden. De ontwikkeling van de nieuwe AI is naar verluidt al begonnen, met als eerste focus de mobiele versie van het product.

Reorganisatie en banenverlies

De reorganisatie rond de Assistant-upgrade zal helaas niet zonder gevolgen blijven voor het personeel. Axios meldt dat enkele tientallen banen verloren zullen gaan onder de duizenden werknemers die momenteel aan Assistant werken. Deze verschuiving in het personeelsbestand komt niet onverwacht, maar Google heeft aangegeven dat ze zich blijven inzetten voor Assistant en optimistisch zijn over de toekomst.

Superchargen met grote LLM-taalmodellen

Een Google-woordvoerder, Jennifer Rodstrom, heeft al gereageerd op het nieuws en bevestigde dat het bedrijf op dit moment onderzoekt hoe grote LLM-taalmodellen, zoals ChatGPT, kunnen worden gebruikt om Assistant te 'superchargen' en nog beter te maken. Hoewel dit klinkt als een veelbelovende stap, is het nog niet duidelijk of deze AI-technologie ook naar alle smart home producten zal worden uitgebreid. Privacy- en comfortoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol en zullen ongetwijfeld grondig worden geƫvalueerd voordat verdere stappen worden genomen.

De toekomst van de Google Assistant

Met deze aankondiging lijkt Google vastberaden om de gebruikerservaring van de Google Assistant aanzienlijk te verbeteren. Door generatieve AI toe te voegen, zal Assistant waarschijnlijk slimmer en responsiever worden, waardoor het nog nuttiger wordt voor miljoenen gebruikers wereldwijd. Terwijl de reorganisatie en het banenverlies misschien voor wat onzekerheid zorgen binnen het bedrijf, blijft de belofte van een betere Assistant voor de toekomst hoopvol. We zullen in spanning afwachten hoe deze ontwikkeling zich verder zal ontvouwen en welke nieuwe mogelijkheden dit zal bieden voor gebruikers in hun dagelijkse interacties met de Google Assistant.

 

50 Google Assistant Commands that Take it to Next Level!

Download Malloc Privacy & Security VPNAndroid: https://www.mallocprivacy.com/ythtm/android/iOS: https://www.mallocprivacy.com/ythtm/ios/_____________________...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak