Het tijdperk van wachtwoorden loopt ten einde: Passleutels staan klaar om het stokje over te nemen


Een revolutionaire verschuiving tekent zich af: de invoering van passleutels als vervanging voor traditionele wachtwoorden. Passleutels vormen een cruciale mijlpaal in de richting van een toekomst zonder wachtwoorden, waardoor inloggen op apps en websites zowel gemakkelijker als veiliger wordt.

Het streven naar een alternatief

Al geruime tijd zijn experts bezig met het ontwikkelen van een alternatief voor de vaak frustrerende en onveilige wachtwoorden. In samenwerking met FIDO Alliance, Apple en Microsoft heeft Google aangekondigd passleutels te integreren in hun platform. Deze technologie wordt momenteel geïmplementeerd voor Google Accounts op alle belangrijke platforms, waardoor gebruikers nu de keuze hebben tussen wachtwoorden, tweestapsverificatie (2SV) en passleutels.

Een wachtwoordloze toekomst

Bij de komst van de volgende Wereld Wachtwoord Dag hoeven we misschien geen wachtwoorden meer te onthouden. Passleutels bieden een veiliger en gebruiksvriendelijker alternatief. Ze stellen gebruikers in staat om in te loggen op apps en websites op dezelfde manier als het ontgrendelen van een apparaat: met een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een schermvergrendelings-PIN. Daarnaast zijn passleutels beter beschermd tegen online aanvallen zoals phishing, waardoor ze veiliger zijn dan bijvoorbeeld SMS eenmalige codes.

Implementatie van Passleutels

Diverse diensten, waaronder Docusign, Kayak, PayPal, Shopify en Yahoo! Japan, hebben ervaringen met passleutels geïmplementeerd voor zowel Chrome als Android. Nu kunnen ook Google Account gebruikers kiezen voor een wachtwoordloze inlogervaring met passleutels.

Hoe stel je Passleutels in?

Het instellen van passleutels voor Google Accounts is eenvoudig en reeds beschikbaar. Binnenkort kunnen beheerders van Google Workspace accounts passleutels inschakelen voor hun eindgebruikers tijdens het inloggen.

De transitie en wat te verwachten

De overgang naar passleutels zal enige tijd in beslag nemen, maar wachtwoorden en 2SV zullen voorlopig nog steeds functioneren voor Google Accounts. Het zijn spannende tijden, waarin zowel gebruikers als de industrie samenwerken om het inlogproces eenvoudiger en veiliger te maken met behulp van Google's passleuteltechnologie.

 

De illusie van privacy: de keerzijde van gebruiksgemak | UP-TO-DATE WebDesign

De illusie van privacy: de keerzijde van gebruiksgemak

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak