Revolutioneer je Google Ads: Nieuwe AI-gestuurde tools ontketenen onbegrensd potentieel


Welkom in het tijdperk van AI-gedreven Google Ads

Google tilt de wereld van adverteren naar een hoger niveau met de lancering van innovatieve AI-gestuurde functies zoals multisearch, die de zoekervaring van gebruikers aanzienlijk verbeteren. Terwijl consumentengedrag evolueert, lanceert Google nieuwe tools om bedrijven te helpen bij het creëren van relevante en effectieve Google Ads, bedoeld om dieper contact te maken met potentiële klanten.

Het wonder van 'Automatically Created Assets'

Een van deze vooruitstrevende tools zijn 'automatically created assets'. Deze functie genereert nieuwe middelen gebaseerd op de context van een advertentie, inclusief de landingspagina. Nu beschikbaar voor alle Engelstalige adverteerders als open bèta, heeft Google al positieve resultaten gezien. Vroege gebruikers hebben een toename van 2% in conversies ervaren in ad-groepen met responsieve zoekadvertenties, zonder stijging in conversiekosten.

De introductie van Ad Strength: optimaliseer je advertentieprestaties

Google blijft de prestaties van advertenties aanscherpen met de introductie van Ad Strength. Deze innovatieve functie neemt zowel automatisch gegenereerde als bestaande middelen in overweging bij het beoordelen van een advertentie. Met de integratie van automatisch gegenereerde middelen, worden nu inputs zoals zoekwoorden gebruikt om koppen te verbeteren en de relevantie te vergroten voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Nieuw doel voor klantverwerving: Bereik meer, groei meer

In een poging om bedrijven te helpen hun klantenbasis en marktaandeel uit te breiden, introduceert Google een nieuw doel voor klantverwerving voor Search Ads wereldwijd. Deze functie, aangedreven door Smart Bidding en first-party data, maakt het bedrijven gemakkelijk om hun campagnes te optimaliseren en nieuwe klanten te bereiken. Succesverhalen zijn er al, met bedrijven zoals mode-retailer Baltic Born, die een stijging van 73% in nieuwe klanten en een omzetgroei van 36% rapporteerden na het gebruik van deze nieuwe functie.

Conclusie: Het potentieel van AI in Google Ads

Met de introductie van deze AI-tools streeft Google ernaar om bedrijven te helpen hun prestaties en creatieve output voor Search Ads te verbeteren. De integratie van AI in advertentiebeheer markeert een nieuw tijdperk van adverteren, waarbij het potentieel voor groei en succes in de digitale ruimte alleen maar toeneemt.

 

Introducing a new era of AI-powered ads with Google

We’re using generative AI in ads to help advertisers manage complexity and improve performance.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak