Hoe je carrière te beschermen tegen de AI-Revolutie


Wereldwijd investeringsbank Goldman Sachs heeft gerapporteerd dat AI kan leiden tot het risico van uitsterven van 300 miljoen voltijds banen, terwijl het wereldwijde BBP zou blijven stijgen met zeven procent. Er is geen twijfel mogelijk dat, gezien de recente technologische vooruitgang, vooral met de snelle introductie en evolutie van kunstmatige intelligentie, veel werknemers het risico lopen dat hun rollen overbodig worden.

Gezien deze belangen, moet elke leider en professional er zijn of haar missie van maken om hun carrière toekomstbestendig te maken door waardevolle vaardigheden en ervaringen op te doen voor carrièregroei. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om relevant te blijven:

Aanpassen aan AI en Automatisering

Volgens Kory Katenga, senior econoom bij LinkedIn, is de vraag naar ChatGPT dit jaar met 599 procent gestegen, waarbij het aantal LinkedIn-leden met de functietitel "Hoofd van AI" in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd is.

Om voorop te blijven in deze nieuwe norm van kunstmatige intelligentie, of je er nu voorstander van bent of niet, moet je je aanpassen. Overweeg machine learning en AI-programmering als je een nieuwe carrière verkent. Als je in dezelfde branche wilt blijven, wordt het gebruik van automatiseringstools in je dagelijkse werk essentieel.

Het ligt aan jou om je vaardigheidsgat te dichten. Doe dit door korte cursussen te volgen en nieuwe AI-tools ethisch te gebruiken.

Verbeter je Soft Skills

Ondanks automatisering spelen soft skills nog steeds een belangrijke rol op de werkvloer. Deze vaardigheden zijn zeer gewild bij werkgevers. Rohan Rajiv, Hoofd Productontwikkeling bij LinkedIn, heeft opgemerkt dat er een bewuste trend is naar vaardigheidsgebaseerde aanwerving boven louter kwalificaties.

De focus moet daarom liggen op het verbeteren van deze soft skills zoals emotionele intelligentie, probleemoplossing, rapportopbouw en leiderschap.

Probleemoplossing

Buiten de kaders denken en risico's voorzien is cruciaal. Hoewel AI-tools zoals ChatGPT antwoorden kunnen bieden, hebben ze hun beperkingen. Niets evenaart de creativiteit die voortkomt uit brainstormsessies.

Rapportopbouw

Het bouwen van menselijke connecties kan niet worden vervangen door technologie. Het versterken van dit vermogen gebeurt door netwerken, communicatiecursussen en oprechtheid in menselijke relaties.

Leiderschap

Het hebben van leiderschapskwaliteiten gaat verder dan technische vaardigheden. Dit kan worden verbeterd door trainingen, coaching en zelfontwikkelingsboeken.

Emotionele Intelligentie

Dit gaat over het waarnemen en verwerken van emoties. Het verrijkt de menselijke ervaring en stelt je in staat waardevolle zakelijke relaties op te bouwen en te onderhouden.

Terwijl de AI-revolutie ons werken verandert, hoeft het je carrière niet te vernietigen. Blijf proactief en toegewijd aan je professionele groei. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen en je soft skills te verbeteren, zorg je ervoor dat je niet achterblijft.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak