De subtiele kracht van geur: Verbeter de koopervaring met geurmarketing


Geurmarketing, het woord zegt het al, is een vorm van marketing die zich richt op de neus van de consument. Geurmarketing is de kunst en wetenschap van het gebruiken van geur om het gedrag van consumenten te beïnvloeden. Het is een krachtig hulpmiddel dat door bedrijven wordt gebruikt om de klantenervaring, merkassociaties en uiteindelijk ook de verkoop te verbeteren. Maar hoe werkt dit precies?

De kracht van aromatiseren op consumentengedrag

Geur is misschien wel ons meest krachtige zintuig. Het raakt direct onze emoties en kan sterke herinneringen oproepen. Deze sterk emotionele en onbewuste reactie op geur kan worden gebruikt om klanten op een dieper niveau aan te spreken en hun winkelbeleving te verbeteren.

In de wereld van de zintuiglijke marketing speelt geurmarketing een steeds grotere rol. Bedrijven investeren in geurmachines om hun winkels te vullen met aangename geuren, teneinde de ambiance te verbeteren, klantentevredenheid te verhogen en aankoopbeslissingen te stimuleren.


De subtiele kracht van geur: Verbeter de koopervaring met geurmarketing

Geuren kunnen de klantervaring sterk verbeteren en bijdragen aan een betere merkherkenning. Bijvoorbeeld, het ruiken van versgebakken brood in de supermarkt of de kenmerkende leergeur in een boetiek kan een gevoel van comfort en luxe opwekken dat klanten associëren met het merk.

Daarnaast kan geurmarketing ook bijdragen aan het verlengen van de verblijfsduur van klanten. Onderzoek toont aan dat klanten langer in winkels blijven die aangenaam ruiken, en dat langere verblijftijden vaak leiden tot hogere verkoopcijfers.

Geuridentiteit: Het creëren van een unieke merkervaring

Sommige merken gaan nog een stap verder door hun eigen, unieke 'geuridentiteit' te creëren. Dit is een specifieke geur die consistent in alle winkels wordt gebruikt om een onderscheidende en herkenbare merkervaring te creëren. Wanneer klanten deze geur later ruiken, herinneren ze zich hun positieve winkelervaring en krijgen ze een sterkere band met het merk.

Het is interessant om op te merken dat geurmarketing niet alleen kan worden toegepast in fysieke winkels, maar ook in de online wereld. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld geurmonsters opnemen in hun pakketten, zodat klanten bij het openen van hun pakket meteen een positieve geurervaring hebben die hun aankoopvertrouwen verhoogt. 

Geurmarketing; niet alleen voor de winkelvloer, maar ook online. 

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak