Google Glass terug van weggeweest?


Google lijkt te hinten naar een mogelijke terugkeer van de slimme bril, Google Glass. Recente vondsten in de Google-app door 9to5Google onthulden verwijzingen naar een zogeheten "iris_device". Interessant is dat gebruikers met dit 'Iris'-apparaat de Google Assistant kunnen inschakelen, en dit zowel met stemcommando's als met een fysieke knop. Dit roept herinneringen op aan de originele Google Glass.

Eerdere geruchten rond Project Iris

De naam 'Iris' is niet nieuw voor de tech-gemeenschap. Project Iris is in het verleden vaker in het nieuws verschenen. In juni waren er geruchten dat Google het project had stopgezet. Ondanks deze berichten bleven sommige insiders hoopvol, suggererend dat Google het Augmented Reality (AR) project later zou kunnen voortzetten.

Wat zou je met Google Glass allemaal kunnen doen?

Samenwerking met Samsung en toekomstplannen

Tegenstrijdig met eerdere berichten dat het project 'stilstond', zijn er ook speculaties geweest over een samenwerking tussen Google en Samsung voor een nieuwe XR-bril, die mogelijk in 2025 op de markt zou verschijnen. Bovendien zou Google andere fabrikanten hebben aangemoedigd om hun eigen AR-brillen te ontwikkelen, met als doel een reeks AR-brillen te introduceren die op Android draaien.

Waar past Project Iris?

Hoewel de exacte plaats van Project Iris in deze grotere strategie onzeker blijft, speculeren velen dat Google wellicht een vernieuwde versie van de Glass ontwikkelt. Ter herinnering, Google Glass werd gelanceerd in 2013 en, ondanks het initiële enthousiasme, bereikte het nooit het verwachte succes. De Glass-app werd in 2020 uit de Play Store verwijderd, hoewel Google wel de Glass Enterprise Edition voor bedrijven uitbracht.

Iris gericht op de consument?

Het lijkt erop dat Iris zich vooral op consumenten zal richten. Er zijn aanwijzingen dat er wordt gewerkt aan integraties voor de Assistant, maar het blijft onduidelijk of dit specifiek voor hardware is of dat er nieuwe functies voor diverse AR-brillen worden ontwikkeld. De toekomst zal ons leren of Google Glass daadwerkelijk een comeback maakt. 

Google app shows renewed work on 'Iris' smart glasses with Assistant support

Despite reports of the project being canceled, work may have resumed on Google’s “Iris” augmented reality glasses, based on a...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak