X verlegt grenzen in sociale media met spraak- en videobellen


X introduceert bellen zonder telefoonnummer

Het sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter, is van plan om een wereldwijd communicatie-adresboek te worden. Elon Musk, eigenaar en hoofdtechnoloog bij X, heeft aangekondigd dat spraak- en videogesprekken binnenkort beschikbaar zullen zijn op het X-platform. Een exacte tijdlijn voor de uitrol van deze functie is nog niet bevestigd, maar deze ontwikkelingen zijn essentiële stappen in de evolutie van X naar een "superapp". Er zijn echter nog veel vragen onbeantwoord.

X als concurrent in de communicatieappmarkt

Met de toevoeging van deze functies gaat X de concurrentie aan met populaire communicatieapps zoals WhatsApp en Messenger van Meta, Snapchat, Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. Dit is de eerste keer dat een sociale media-app de optie voor spraak- en videogesprekken als communicatiemiddel integreert.

Toegankelijkheid en platformondersteuning

Gebruikers van X kunnen elkaar bellen zonder dat een telefoonnummer nodig is, wat de toegankelijkheid van de functie vergroot. De structuur van deze communicatiefunctie is echter nog onduidelijk. De spraak- en videogesprekopties zullen beschikbaar zijn op iOS, Android, Microsoft Windows PC's en Apple Mac-apparaten. Of de webbrowser-versie van X of de X Pro suite (voorheen TweetDeck) deze functies ook zal integreren, is momenteel nog onduidelijk.

De competitieve wereld van berichten en bellen

Het betreden van de markt voor bellen en berichtenverkeer is een strategische zet van X in een competitieve en op gebruikersloyaliteit gerichte markt. Volgens recente gegevens van onderzoeksbureau Statista is WhatsApp de onbetwiste leider onder de wereldwijde mobiele berichtenapps.

Openstaande vragen en privacykwesties

Er zijn nog veel vragen onbeantwoord, vooral over de privacyaspecten van spraak- en videogesprekken. Het is onduidelijk of deze gesprekken versleuteld zullen worden en of er opties zullen zijn om inkomende gesprekken volledig uit te schakelen, oproepen van onbekende gebruikers te beperken of groepsgesprekken te ondersteunen.

X als superapp en toekomstige ontwikkelingen

X streeft ernaar om een superapp te worden, met functionaliteiten zoals spraak- en videoboodschappen, digitale betalingen en bankieren. Dit past binnen de concurrentiestrijd met LinkedIn's functie voor vacaturelijsten. "X vertegenwoordigt de toekomst van onbeperkte interactiviteit, gecentreerd rond audio, video, berichten, betalingen/bankieren, en creëert een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen," zei CEO Yaccarino in juli.

 

X rolls out audio and video call feature | Tech It Out

In recent news, Instagram has found itself under U.S. legal scrutiny for its impact on children's health. Meanwhile, X users will soon be able to engage in b...

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak