Phishing Waarschuwing: bericht in naam van FOD Economie doet opnieuw de ronde


Meerdere klanten melden dat een phishing bericht die zogezegd van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie komt, doet opnieuw de ronde. Deze berichten pretenderen een officiële communicatie te zijn van de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

De ontvangers van de berichten worden gevraagd om hun bedrijfsgegevens aan te passen door middel van een link naar een website te volgen. Deze berichten zijn echter frauduleus en de links leiden naar een nep-website die bedoeld is om de persoonlijke gegevens van de ontvangers te stelen. 

Dit is de mail die opnieuw de ronde doet

Geachte heer/mevrouw,

Uit onze administratie blijkt dat uw bedrijfsprofiel bij het KBO-register (Kruispuntbank van Ondernemingen) niet up-to-date is. Het nalaten van een tijdige update kan resulteren in een heffing van €493,99.

Om deze situatie te vermijden, verzoeken wij u vriendelijk om direct actie te ondernemen en uw bedrijfsprofiel bij te werken. Dit kunt u eenvoudig doen door de instructies te volgen op de officiële website van het KBO-register: economie.fgov.be/KBO-register.

Wij benadrukken het belang van een snelle reactie om onnodige kosten te voorkomen.

Wij waarderen uw medewerking in deze kwestie en zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

KBO klantenservice

Hoe phishing berichten te herkennen

Phishing berichten zijn vaak bedrieglijk goed gemaakt en kunnen eruitzien alsof ze van een legitieme bron komen. Hier zijn enkele tips om een phishing bericht te herkennen en zo de val te vermijden:

  • Controleer het e-mailadres: De afzender kan beweren van een legitiem bedrijf te zijn, maar het e-mailadres kan iets anders onthullen. Wees vooral waakzaam voor e-mailadressen die eindigen op iets anders dan bijvoorbeeld @bedrijfsnaam.be.
  • Let op taal- en spellingsfouten: Professionele bedrijven hebben over het algemeen goed geredigeerde en foutloze berichten. Fouten kunnen wijzen op phishing.
  • Wees voorzichtig met ongevraagde bijlagen: Open nooit een bijlage of link die u niet verwachtte of waar u niet om vroeg. 

Voor meer informatie kunt u hier een waarschuwing van de overheid zelf lezen.

Zorg ervoor dat u altijd op uw hoede bent voor phishing. Vertrouw nooit zomaar een e-mail of bericht dat vraagt om persoonlijke of financiële informatie. 

Blijf veilig online!

Bij UP-TO-DATE Webdesign hebben wij de veiligheid van onze klanten hoog in het vaandel staan. Wij gebruiken enkel en alleen Google diensten voor het bouwen van onze Smart-Sites, waardoor uw website altijd optimaal beveiligd is. Mocht u verder nog vragen hebben over online veiligheid, neem dan gerust contact met ons op of bel ons op +32 11 870 835.

 

Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Contacteer ons! | UP-TO-DATE WebDesign

Wil je je eigen Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Of zoek je tips en advies om online veel beter te scoren? Contacteer ons!

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak