Voel the 'vibe' met Google Maps: Zoeken met behulp van AI


We hebben allemaal wel eens dat specifieke gevoel of die bijzondere sfeer die we zoeken in een café, restaurant of winkel. Maar hoe vind je die op Google Maps? Google heeft onlangs een nieuwe functie aangekondigd die dit probleem oplost. Met de integratie van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) in Google Maps kunnen gebruikers nu op een meer converserende manier zoeken naar plaatsen die ze interesseren.

 

A new way to discover places with generative AI in Maps

We’re incorporating generative AI in Maps, to help you discover things to do. Select U.S. Local Guides begin testing the feature this week.

Bijvoorbeeld, in plaats van te zoeken naar "vintage winkels", kunnen gebruikers nu zoeken met een prompt als "plaatsen met een vintage vibe in Hasselt". De AI-modellen zullen de informatie van Google Maps over nabijgelegen bedrijven en plaatsen analyseren, samen met foto's, beoordelingen en recensies van de Maps-community om suggesties te geven.

Deze nieuwe functie wordt aangedreven door Google's grote taalmodellen (LLMs) die de 250 miljoen plaatsen en recensies van 300 miljoen bijdragers op Google Maps hebben geanalyseerd. De verbeterde zoekfunctie wordt deze week uitgerold voor geselecteerde gebruikers in de Verenigde Staten.

Google Maps AI feature to discover new places

Met deze update maakt Google het niet alleen gemakkelijker om die perfecte plek te vinden, maar ook om nieuwe plaatsen te ontdekken die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien. Het is een spannende tijd voor technologie en dit is weer een perfect voorbeeld van hoe AI onze interactie met de digitale wereld verandert.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google”

Ben je benieuwd naar de toekomst van AI en hoe het je bedrijf kan helpen? Zo ja, dan is ons aankomende Lunch & Learn seminarie over "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google" iets voor jou!

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak